Knappe overwinning Fortuna Be Quick op NTVV

Afgelopen zaterdag, op de 80ste verjaardag van Operation Market Garden, opende Fortuna Be Quick het nieuwe seizoen 2024-2025 met een knappe overwinning op NTVV. Na een aantal afzeggingen had de KNVB uiteindelijk scheidsrechter S.S. Ibrayim bereid gevonden om deze wedstrijd te leiden.

In de 10e minuut zag de arbiter een strafschop in een duikeling van NTVV- aanvaller Neal Kuiper na een onschuldig duel met verdediger Rick Wijnbeek. Doelman Bryan Huijzers van Fortuna Be Quick zorgde voor gerechtigheid door de kalktrap van Gert Aantjes te pareren. Tien minuten voor rust was het tijd voor een familie- intermezzo: “kleine neef” Bryan Huijzers trapte de bal richting “grote neef” Joeri Heistek, die vervolgens NTVV- doelman Davy Schellevis met een fraaie uithaal in de kruising kansloos liet: 1-0. Dit was ietwat tegen de verhouding in want naast de eerder genoemde Nieuwe-Tongers hadden ook Jens van Es en Brett van Vliet het vizier niet op scherp staan, maar niemand bij de thuisclub maalde daar om.

Na de onderbreking liep in de 52ste minuut Jesse Colijn van de thuisclub tegen een, véél te zware, tweede gele kaart aan. Wonderlijk genoeg kantelde de wedstrijd na dit incident en speelde de uitgedunde formatie van trainer Pascal van den Hoek als herboren. Uitblinkende doelman Bryan Huijzers bleek niet te passeren en aan de overzijde leek het doel van NTVV af en toe wel een schiettent. Tien minuten voor tijd besliste Dylan de Vroed de partij door oog in oog met NTVV- doelman Davy Schellevis beheerst de bevrijdende 2-0 te scoren. Diens 3-0 werd enkele minuten later afgekeurd vanwege buitenspel, zodat deze amusante seizoens- ouverture een 2-0 einduitslag kende.

Basisopstelling: Bryan Huijzers, Wouter Bijl, Jesse Colijn, Ricardo Hoogwerf, Rick Wijnbeek, Sander van der Giesen (67’ Darwyn Pennock), Thomas van Peperstraten (73’ Lennard Munne), Jacco Vink, Joeri Heistek (67’ Indy Reedijk), Dylan de Vroed, Thimo Herrewijnen.