NSVV kent een prima start van de competitie

Finn Langerak - Foto Cindy Vos

NSVV is de competitie gestart met een thuiswedstrijd tegen DCV uit Krimpen aan den IJssel. Een bekende tegenstander, die ook vorig seizoen bij NSVV in de afdeling zat. Toen eindige het duel in Numansdorp in een 0-0 gelijkspel. In de aanloop naar de competitiestart was DCV in de beker uitgeschakeld. NSVV eindigde in haar poule als eerste.Tot zover de voorbeschouwingen op deze wedstrijd.

DCV startte zeer voortvarend en zette direct veel druk op NSVV door fel de duels aan te gaan waarmee de opbouw bij NSVV voortdurend ontregelde. Bij NSVV leidde dat tot slordig voetbal en veelvuldig balverlies. DCV wist, ondanks het betere voetbal echter geen kansen te creëren.In de 18e minuut was de eerste kans van de wedstrijd toch voor NSVV. Een voorzet vanaf rechts van Jasper Huisman (die later zou uitgroeien tot ‘man off the match) werd in kansrijke positie door Davy Snijders net naast gekopt. Niet veel later was het Finn Langerak die een lage voorzet van Boyd van Andel naast schoot.In de 30e minuut kwam NSVV toch onverwacht op achterstand. Een slippertje in de opbouw van NSVV werd door DCV feilloos afgestraft.NSVV leek direct de opgelopen averij te repareren, maar het schot van Finn Langerak werd geblokt door een verdediger van DCV. Rest nog te vermelden dat voor rust Sven Moerland en Michael Ouwens tegen gele kaarten waren opgelopen.

Vanaf het begin van de tweede helft kreeg NSVV meer grip op de wedstrijd. Een pittige overtreding in de 49e minuut aan de zijlijn, ter hoogte van het doelgebied van DCV, was de inleiding tot de gelijkmaker. De vrije trap van Jasper Huisman was op maat voor Jeroen Voshart, die knap met het hoofd afrondde.Het duurde vervolgens tot de 70e minuut voor er weer enig gevaar voor het doel van DCV viel te melden. Een voorzet van Jasper Huisman werd door Jeroen Voshart net over gekopt.In de 72e minuut maakte Sander Backx, na een langdurige blessure weer zijn opwachting in de spits. In de 83e minuut werd hij met een prachtige dieptepass van Jasper Huisman gelanceerd. Zijn voorzet werd vervolgens door Davy Snijders hard in de touwen gejaagd (2 – 1).DCV bleef daarna nog wel aandringen, maar tot echte kansen zijn ze daarbij niet gekomen. Ruim in blessuretijd bekroonde Jasper Huisman zijn goede optreden met een even fraai als onverwacht afstandsschot in de verre hoek en noteerde daarmee de 3 – 1 eindstand op het scorebord.

Ook na rust waren er aan NSVV zijde nog gele kaarten te noteren voor Jasper Huisman, Rick Berghout en Boyd van Andel. Ook de staf van NSVV liep, na protesten tegen een volkomen onterecht gegeven vrije trap tegen (rode) kaarten op.Een mooie start van de competitie, zeker met het lastige programma van de komende weken (SHO uit en Sparta uit).