Nuttige zege voor Korbatjo

Zaterdagmiddag stond de korfbalwedstrijd tussen Korbatjo 1 en WION 1 op het programma. Met de afwezige Anne van Nes begon Anouk van der Kraan in de basis bij het vlaggenschip van Korbatjo. De thuisploeg startte sterk en zette al snel de toon met een 3-0 voorsprong, dankzij twee treffers van Chaïm Reedijk en een doelpunt van Iris Nienhuis.

Hoewel Korbatjo het betere spel liet zien, bleef WION knap aanhaken. De bezoekers kwamen vooral tot scoren via verre afstandsschoten, waarbij zij vaak onder hoge druk de korf wisten te vinden. Tien minuten voor rust verdraaide Carlo van Veen zijn knie na het binnenhouden van een afvallende bal. Hij moest hierna het veld helaas verlaten en Alex de Reus kwam als vervanger binnen de lijnen. De rust werd bereikt met een 10-8 voorsprong voor Korbatjo.

Na de pauze leek de vermoeidheid toe te slaan bij de thuisploeg. Het spel werd statischer en Korbatjo viel terug op verre afstandsschoten, die maar moeizaam de korf vonden. Toch wisten ze de voorsprong vast te houden, al werd het verschil niet groter dan twee punten.

In de slotfase van de wedstrijd wist Korbatjo gelukkig het verschil te maken. Alex de Reus, topscorer Luuk de Ruiter en Mischa Coppens sloegen toe, waardoor het gat werd vergroot naar een veilige marge. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 16-13 overwinning voor Korbatjo.

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Luuk de Ruiter 7x, Chaïm Reedijk 4x, Mischa Coppens 2x, Iris Nienhuis, Carlo van Veen en Alex de Reus allen 1x