OSV start competitie met overwinning op GOZ

5 Min Read
OSV Oud-Beijerland is de competitie begonnen met een nuttige overwinning. Op sportpark “De Erve” in Mijnsheerenland zegevierde de Bode Packaging-formatie van trainer Barry Schipper, na een 1-0 ruststand, met 1-3 over regiogenoot GOZ.

Voor beide teams was het onder prima weersomstandigheden weer even wennen. Echte doelkansen deden zich in de eerste helft dan ook amper voor. Toch viel kort voor de rust uit het niets de openingstreffer. Een van richting veranderde vrije trap van Rick Jeanson zorgde er voor dat OSV-doelman Maxim Kamp kansloos was: 1-0.
De bezoekers kwamen in de tweede helft goed uit de startblokken en kwamen in de 53e min. alweer langszij. Op aangeven van Lars Stolk wist Renzo Dolk de 1-1 binnen te schieten. Waar velen dachten dat dit weleens de eindstand zou kunnen worden, waren het toch de bezoekers, die in de slotfase de overwinning naar zich toe wisten te trekken. Eerst was het Lars Bijl, die in de 81e min. een fraaie loopactie met een dito doeltreffend schot wist af te ronden (1-2) en in blessuretijd was het ook nog Renzo Dolk, die met een individuele actie voor de 1-3 eindstand tekende. Al met al een verdiende overwinning voor de bezoekers.

Zaterdag 28 september a.s. zal OSV op sportcomplex “Olympia” Zwartewaal ontvangen, dat in eigen huis met 3-1 zegevierde over GHVV ’13. GOZ gaat op bezoek bij Gravendeel, dat met 0-0 de punten deelde bij Rozenburg. Meeuwenplaat, dat met 2-5 wist te winnen bij ZBVH, ziet SC Botlek op bezoek komen, dat thuis met 3-3 de punten deelde met Strijen. WCR, dat met 1-3 wist te winnen bij Hekelingen, ziet nu Rozenburg naar “De Omloop” komen.

GOZ – OSV Oud-Beijerland 1-3 (1-0): 43. Rick Jeanson 1-0; 53. Renzo Dolk 1-1; 81. Lars Bijl 1-2; 90+4. Renzo Dolk 1-3.

GOZ: Joost van Wassenaar – Wouter Ridderbos, Bjarne Hagendoorn, Jeroen de Ruiter en Rick in ’t Veld (60. Tim de Ridder) – Jeroen Verschoor (60. Niels Wijntje), Floyd Mastenbroek en Koen de Koning – Jack Bakker (Fin Bouter), Rick Wijntje (Damian Buurman) en Rick Jeanson.

OSV Oud-Beijerland: Maxim Kamp – Roel de Vroed, Kevin Troost (54. Ryan Langenberg), Yaromir van Maaren en Lars Bijl – Dave de Koning (72. Maarten Dominik), Sjors Looy, Lars Stolk (72. Richy Wahlbrinck) en Joey de Graaf (86. Denley van der Ham)– Wessel van Haren (72. Steijn van Zomeren) en Renzo Dolk.

Arbiter Jeffrey Kerkhof toonde de gele kaart aan Jeroen de Ruiter (GOZ) en Roel de Vroed (OSV). Ver in blessuretijd was er nog rood voor Koen de Koning (GOZ).

De uitslagen van 21 september 2024 (speelronde 1 / 1e periode)