Lisa Weeda ingehaald door de geschiedenis

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Lisa Weeda is schrijfster en haar oma komt uit Oekraïne. Dat is het hele verhaal in een notendop. Lisa Weeda gooide hoge ogen met haar debuutroman ‘Aleksandra’. Een intens verhaal, over haar grootmoeder, haar familiegeschiedenis en Oekraïne. Weeda vertelt over haar boek op 3 oktober in de Bibliotheek in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland.

Een hartverscheurende familiegeschiedenis in Oekraïne. Lisa Weeda reist in opdracht van haar vierennegentigjarige grootmoeder Aleksandra naar Loegansk, op zoek naar het graf van haar oom Kolja, die sinds 2015 is verdwenen. Het is een zoektocht naar haar Oekraïense familiegeschiedenis, die nu rap ingehaald wordt door de werkelijkheid.

Wie meer wil weten over deze oude strijd en wat dat doet met een familie, is welkom in het Oude Raadhuis. Lisa Weeda zal worden geïnterviewd en er is gelegenheid om vragen te stellen. Ook zal zij haar boeken signeren.

Aanmelden voor de lezing kan via www.debhw.nl/actueel/agenda of mondeling in de bibliotheek bij de balie. Deelnemen kost niets i.v.m de feestweek in het kader van de nominatie voor Beste Bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveren is gewenst.

3 oktober | Waterstal 1 | Oud-Beijerland | 19.30 tot 21.30 uur | Toegang gratis | Aanmelden noodzakelijk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren