Recordopbrengst voor 6 goede doelen met Pop-Up Kledingbeurs

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Tania Heijmans

De jaarlijkse Pop-Up Tweedehands Dameskledingbeurs in Oud-Beijerland was een groot succes. Nog voor de deuren openden stonden de mensen al in de rij. In drie dagen heeft de verkoop een recordbedrag van 22.500 euro opgeleverd. Daarmee heeft de serviceclub Soroptimisten Hoeksche Waard/IJsselmonde zichzelf overtroffen. De gehele opbrengst gaat naar zes goede doelen. Zo worden regionaal en internationaal projecten voor vrouwen en kinderen in kwetsbare situaties ondersteund. Tegelijkertijd krijgen vele kledingstukken dankzij de beurs een tweede leven.

Ieder jaar is de driedaagse kledingbeurs een bijna militaire operatie. Maar de zo’n veertig vrouwelijke leden van de lokaleSoroptimisten hebben vanuit hun verschillendeberoepsachtergronden organisatietalent genoeg en inmiddels ervaring. Bij de boerin onder hen wordt in de schuur de winkelinrichting opgeslagen. Zusterclubs in het land en het eigen netwerk worden gemobiliseerd om kwalitatief mooie dameskleding te doneren. Er mocht weer gebruik gemaakt worden van een tijdelijk leegstaand winkelpand op een mooie locatie in het centrum van Oud-Beijerland. Met heftruck, vrachtwagen en vooral veel spierkracht is de verhuizing van het winkelinterieur gerealiseerd. De vrouwen bouwden zo gezamenlijk de winkel op, werden even kledingverkoopster en bouwden de winkel weer af.

 

Dit alles onder bezielende leiding van de kledingbeurs-commissie die velen wist te enthousiasmeren om er ook dit jaar een succes van te maken: Maryam Pans, Christine van Hees, Mahsa Rezaei, Babette Wisbrun en Bettina Samrén.

We willen iedereen die dit succes mogelijk heeft gemaakt uit het diepst van ons hart bedanken”, zegt Maryam namens hen. „Mede dankzij alle hulp, donaties van prachtige kleding en een overweldigende opkomst, gaat dit enorme bedrag nu naar zes mooie goede doelen. We hopen volgend jaar weer op veel steun te kunnen rekenen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren