Kartstore International Racingteam uit Oud-Beijerland boekt succes bij NK Karting met zege Bruce Chirino

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto RaceXpress.nl/Bas Kaligi

Kartstore International Racingteam uit Oud-Beijerland heeft afgelopen weekend succes behaald bij het NK Karting in Assen. De rijder Bruce Chirino, die uitkomt voor de equipe uit de Hoeksche Waard, won de NK-race op de TT Junior Track in Assen. De 9-jarige karter paste zich razendsnel aan en maakte de baan zich in één trainingsdag eigen. Door een geweldig verlopen zondag veroverde de talentvolle rijder, die uitkomt in de Parolin Rocky F2 klasse, zijn eerste dagzege ooit in het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting.

Bruce rijdt voor het Kartstore International Racingteam, dat onderdeel is van MP Motorsport. Waar andere rijders in de Parolin Rocky F2 al meerdere trainingsdagen in Assen hadden afgewerkt, had Bruce slechts vijf heats op zaterdag om zich voor te bereiden. Hij verraste iedereen door in de kwalificatie met 53.713 de derde tijd te rijden. Met die tijd had hij in de meer ervaren Parolin Rocky F1 zelfs de tweede tijd gereden.

Op een racedag van het NK 4-takt worden drie races verreden. Alle races tellen mee voor het kampioenschap en het dagklassement. In de eerste race werkte Bruce zich een plaats naar voren: P2. In de volgende race herhaalde het karttalent dat om als eerste over de finish te komen en die positie hield hij in de derde race met ijzeren zenuwen vast. Voor het eerst in het NK mocht Bruce de hoogste trede van het podium beklimmen en de grootste beker mee naar huis nemen.

“Het waren hele spannende races”, vertelt Bruce na afloop van een warme dag in Assen. “Het is heel gaaf om een dagoverwinning in het NK te pakken. Ik heb al wel een keer een heat gewonnen, maar nog nooit was ik de beste van de dag. Als je dan als eerste over de finish komt, ben je natuurlijk heel blij.”

Bruce legt uit hoe hij ook op een voor hem nieuwe baan kan excelleren. “Ik krijg veel tips van mijn team Kartstore. We trainen veel, maar deze baan kende ik nog niet. Dit weekend hebben we hier getraind, maar het is vooral belangrijk om een goede focus te hebben. Als je goed focust, kun je winnen. Ik kom ook al in de buurt van de tijden van de Rocky F1. Die karters rijden al minimaal een jaar langer in het Nederlands kampioenschap.”

Het zijn drukke karttijden voor Bruce, want naast de Parolin Rocky komt hij ook uit in de MicroMax en het clubkampioenschap van Strijen. “Je merkt wel verschil tussen beide klassen, want de MicroMax gaat wel een stukje sneller. En je rijdt daar met andere banden. Ik vind het echt leuk om veel te mogen karten. Je moet ook blij zijn om dit te mogen doen, ik ben echt blij dat ik de kans krijg van mijn ouders. Ik ben ze heel dankbaar.”

 

“Het is mijn droom om ooit Nederlands kampioen te worden. Op dit moment sta ik derde in het kampioenschap van de Rocky F2 en we hebben nog één weekend in Eindhoven te gaan. Ik ga er alles aan doen om op het podium te eindigen.”

 

Bruce bedankt zijn team Kartstore International Racingteam, MP Motorsport, zijn ouders en zijn sponsoren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren