Wethouders en bedrijven plukken 3.000 kilo peren voor voedselbanken

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Lennart van der Linden wethouder Gemeente Barendrecht (links )en wethouder Paul Boogaard Gemeente Hoeksche Waard (rechts) - Foto PR

Samen met een groep vrijwilligers van verschillende bedrijven uit de Hoeksche Waard en Barendrecht plukten wethouder Paul Boogaard (Hoeksche Waard) en wethouder Lennart van den Linden (Barendrecht) vrijdag peren bij Organic Food in Goudswaard. De peren gaan via Voedselbank Hoeksche Waard en Voedselbank Barendrecht naar mensen die in een lastige financiële positie zitten.

Cecile en Fred van de Erve van Organic Food bieden deze peren, die anders zouden blijven hangen, kosteloos aan. De Hoeksche Waardse Uitdaging en Barendrechtse Uitdaging zorgde voor de organisatie en vrijwilligers voor deze ‘laatste pluk’. 

Boogaard en van der Linden, beiden wethouder economische zaken in hun gemeente zijn trots op de bedrijven die belangeloos hun medewerking hebben verleend. Boogaard: “Allereerst gaat onze dank uit naar de Cecile en Fred van de Erve die de peren beschikbaar stellen, maar natuurlijk zijn we ook heel erg blij met de bedrijven die hun medewerkers in de gelegenheid stellen om de peren te plukken”. Van der Linden vult aan: “Ook de lunch en versnaperingen tijdens het plukken zijn door bedrijven uit onze beide gemeenten gesponsord. Het is mooi om te zien dat er mede door de hulp van het bedrijfsleven in totaal zo’n 3.000 kilo peren kon worden geplukt voor de voedselbanken.” Beide wethouders spreken ook hun dank uit naar de De Hoeksche Waardse Uitdaging en Barendrechtse Uitdaging die deze fantastisch actie op touw hebben gezet.

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren