FC Binnenmaas wint ruim van HVC’10

6 Min Read

Na de slechte start van vorige week was het elftal van trainer Sander Fakkel erop gebrand om nu wel het juiste resultaat te behalen. FC Binnenmaas moest het t.o.v. vorige doen zonder nieuwkomer Divano Hoks maar had Finn v.d. Bom weer terug.

Op de goede maar gladde grasmat waren beide teams wat onzeker begonnen, met soms op de meest gevaarlijke plekken balverlies. Hierdoor kreeg HVC’10 de eerste kans maar de gedreven Dave Kram stuitte in een 1 op 1 situatie op de voeten van doelman Thijs Botterhuis. Daarna werd FC Binnenmaas iets dominanter en kwam ook wat vaker voor het doel van HVC’10 maar echte grote kansen bleven nog uit. HVC’10 werd hierna nog een keer gevaarlijk vanuit een corner maar weer stuitte dezelfde Dave Kram op de voeten van Thijs Botterhuis. Hierna brak de beste periode van FC Binnenmaas aan. Het hoge druk zetten ging steeds meer zijn vruchten afwerpen. Maar helaas doordat de laatste eindpass net niet zuiver genoeg was kon HVC’10 hier nog mee wegkomen, maar na 17 minuten onderschepte Maurice de Boer een bal op het middenveld en kon zo opstomen tot in de zestien.Zijn harde schot verdween prachtig in de kruising waar doelman Kenny Lipman uiteraard geen antwoord op had. 1-0 voor de thuisploeg en die drukte ook direct door. Maar FC Binnenmaas kon niet direct profiteren van het onzuivere en toch wel zwakke spel van HVC’10. Maar toch kwam een ruimere voorsprong er toch.Weer werd op het middenveld de bal veroverd en Daan Leggedoor werd de diepte ingestuurd. Alleen voor de doelman bleef hij koel en plaatse de bal in de lange hoek zodat er na 40 minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord stond. Dat leek ook de ruststand te gaan worden maar dat kon ook zomaar anders zijn. Weer een beetje concentratie- verlies bij de thuisploeg leverde HVC’10 nog twee hoekschoppen op in minuut45. De eerste werd na wegkoppen van de vandaag sterk spelende Martijn Terlouw op randje zestien opgevangen door Ethem Arslan. Zijn harde schot kwam boven Thijs Botterhuis op de onderkant van de lat en leverde bij de volgende inzet nogmaals een corner op. De tweede corner werd ingekopt door Michael van den Bos,maar ook stijlvol gepakt door Thijs Botterhuis. Hierna floot de correct leidende scheidsrechter Geerlings voor de rust.

Direct na rust was er al de 3-0. De meeste mensen, waaronder de verslaggevers, genoten nog van hun kopje koffie in de gezellige kantine of bestuurskamer. Weer was het Daan Leggedoor die vanuit een moeilijke hoek met een harde knal de lange hoek vond en zo de tweede helft de toon zette en ook de wedstrijd in het slot gooide. Vijf minuten later weer een mooie aanval van de thuisclub. Na mooi combinatie voetbal op het middenveld tussen Kris van Efferen en Stijn Remmers bracht de bal bij Jannick v.d. Laan.  Die bediende met een mooie voorzet Daan Leggedoor. Maar die kwam net niet met zijn passen uit om af te drukken voor zijn hattrick en zo kon de doelman redding brengen. Toch kwamen er nog meer treffers. Na ruim een uur glipte Daan Leggedoor langs zijn tegenstander op de linkerflank en gaf een lage harde voorzet die doelman Lipman niet kon klemmen. Jannick v.d. Laan was er als de kippen bij om de vierde goal op het scorebord te zetten. Nog geen minuut later was het alweer raak. Jannick v.d. Laan vond met een mooie pass op de zestien de  inkomende Rik Schouten. De aanvaller drukte hard af in hoek die doelman Lipman te machtig was. Met een 5-0 voorsprong vond de thuisclub het wel welletjes en kon er volop gewisseld worden. De wedstrijd kabbelde zo naar het einde en kreeg HVC’10 zowaar nog zijn ere treffer. Een klein duwtje in de rug van Robin Verhoeven op een aanvaller van HVC’10 leverde zowaar een penalty en zelfs een gele kaart op. Yuri Dijkman schoot deze bal prima in hoewel doelman Thijs Botterhuis nog zeer dichtbij kwam. En zo werd het dus een klinkende 5-1 overwinning voor FC Binnenmaas op mede promovendus HVC’10. Volgende week speelt FC Binnenmaas weer tegen een promovendus en wel v.v. Rhoon. Zij zaten uiteraard vandaag weer met trainer, spelers en zelfs leden van de Kingside op de tribune om FC Binnenmaas te analyseren. Want elk team waar FC Binnenmaas tegen speelt is het weekend ervoor vrij. Aftrap op sportpark De Omloop is om 14.30 uur.