Lezing over vleermuizen en marterachtigen in Nationaal Landschapcentrum Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: HWL

Numansdorp – Op woensdagavond 9 oktober vindt in het Nationaal Landschapcentrum in Numansdorp een boeiende lezing plaats over de verborgen jagers van de Zuid-Hollandse Eilanden: vleermuizen en kleine marterachtigen. De lezing start om 19.30 uur en wordt georganiseerd door het Hoekschewaards Landschap (HWL). De toegang is gratis.

Vleermuizen in de schijnwerpers

Jan Alewijn, voormalig beheerder van de Tenellaplas in Rockanje en ervaren natuurvorser, zal het eerste deel van de avond verzorgen. Alewijn is een expert op het gebied van vleermuizen en heeft jarenlange ervaring met hun inventarisatie en bescherming. Tijdens de lezing gaat hij dieper in op de actuele problematiek rondom vleermuizen, zoals de obstakels die renovaties van oude huizen met zich meebrengen en de rol van ecologische bureaus in het opsporen van deze dieren. Ook zal hij toelichten hoe het momenteel gaat met de vleermuizenpopulatie en waarom deze dieren beschermd moeten worden.

Kleine marterachtigen en de hermelijn

Het tweede deel van de avond wordt ingevuld door Merel Nelemans, studente diermanagement. Zij zal spreken over kleine marterachtigen, met speciale aandacht voor de hermelijn, die dit jaar is uitgeroepen tot zoogdier van het jaar. Nelemans heeft onderzoek gedaan naar deze kleine roofdieren op Tiengemeten en deelt haar bevindingen over hun leefwijze en ecologische rol in het landschap.

De lezing belooft een fascinerende inkijk te geven in het verborgen leven van deze bijzondere jagers. Bezoekers kunnen zich verheugen op een informatieve avond waarin zowel de vleermuis als de hermelijn centraal staan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren