Tien man van Nieuw-Lekkerland doen Heinenoord in slotfase pijn

6 Min Read
Foto SV Heinenoord

Het zijn altijd bijzondere wedstrijden tussen Heinenoord en Nieuw-Lekkerland, en afgelopen zaterdag 28 september was daar geen uitzondering op. Waar Heinenoord in de eerste 20 minuten tegen ARC en Sparta stroef begon, was daar tegen Nieuw-Lekkerland geen sprake van. De Noord startte scherp en zette direct druk op de defensie van de tegenstander.

Scherpe start van Heinenoord

In de 10e minuut kreeg Ramy Salem een niet te missen kans na een perfecte voorzet van Joshua Brecht, maar helaas kopte hij over. Vier minuten later was Ramy opnieuw gevaarlijk na een slimme steekpass van Andrew van Tiggelen. In een 1-tegen-1-situatie, zij het links van de goal, schoot hij rakelings over.

Strijd op het middenveld

Na deze kansen verzandde de wedstrijd in een tactisch steekspel op het middenveld. Nieuw-Lekkerland kreeg af en toe ruimte vanaf de flanken en was in de 39e minuut dicht bij een doelpunt toen Glenn de Jong met een scherpe voorzet Tim van der Zee vond. Keeper Stephen de Waard redde echter knap van dichtbij. Dit moment leek Heinenoord wakker te schudden.

Strafschop brengt de 1-0

Kort na deze waarschuwing begon Heinenoord de druk op te voeren. Een vlotte aanval, waarin vrijwel het hele team betrokken was, eindigde met Ramy Salem die in de zestien onreglementair werd gestopt. Hoewel de spelers van Nieuw-Lekkerland protesteerden dat Ramy zich gemakkelijk liet vallen, wees de scheidsrechter naar de stip. Sanzio Dieterich bleef koel en schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-0 voor Heinenoord in de 40e minuut.

Tweede helft: Heinenoord breidt uit naar 2-0

Na de rust begon Heinenoord direct fel. Ramy stuurde Sanzio diep, zoals hij eerder had gedaan tegen Sparta, maar dit keer schoot Sanzio huizenhoog over. Vlak daarna ontsnapte Ramy vervolgens zelf aan zijn verdedigers, maar zijn breedtepass vond helaas geen medespeler. Waar hij wellicht voor eigen succes had moeten gaan. Toch zette Heinenoord door en door de constante druk moest Nieuw-Lekkerland in de 61e minuut verder met tien man na een tweede gele kaart voor Jaimy Bravenboer.

Twee minuten na de rode kaart een goede onderschepte Sandin Avdic de bal goed en stuurde Ramy diep. Keeper Ronald Vlot kwam ver uit zijn goal en zette Ramy onder druk, maar Ramy stuurde hem het bos in en schoot de bal met een prachtige curve vanaf de zijlijn in het lege doel: 2-0 voor Heinenoord in de 63e minuut.

Vijftien hectische minuten

Maar toen braken vijftien hectische minuten aan. Ondanks drie grote kansen voor Jurre Altena, Sanzio en Donny Sanchez Navajas, wist Heinenoord de wedstrijd niet in het slot te gooien. Ramy en Donny werden bovendien onreglementair afgestopt als doorgebroken spelers, maar de scheidsrechter spaarde Nieuw-Lekkerland. Hierdoor bleven zij hoop houden en gingen ze nog alles-of-niets spelen.

Strafschop voor Nieuw-Lekkerland

In de 86e minuut werd een bal in het Heinenoordse verdediging gelobt. Gelegenheidsvlagger Arie van de Berg vlagde voor buitenspel, maar op hetzelfde moment raakte doelman Stephen de Waard de spits van Nieuw-Lekkerland. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en gaf een strafschop. Wim de Jong benutte de penalty koelbloedig en bracht de stand terug naar 2-1.

Laatste minuut: 2-2 gelijkmaker

Met nog vier minuten reguliere speeltijd en vier minuten extra tijd geloofde Nieuw-Lekkerland er weer volledig in. In de allerlaatste minuut werd een lange bal doorgekopt naar de rechtsbuiten, die de bal voor het doel slingerde. Sandin Avdic tikte de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper: 2-2. Wederom vlagde Arie voor buitenspel, maar opnieuw werd zijn signaal genegeerd.Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal en eindigde deze spectaculaire wedstrijd in een teleurstellend 2-2 gelijkspel voor Heinenoord. Het was een pijnlijke herhaling van tien jaar geleden, toen Gertjan Stout Heinenoord in de slotminuten eveneens pijn deed.

Uithuilen en vooruitkijken

Na afloop overheerste de teleurstelling, vooral omdat de volle buit zo dichtbij leek. Toch biedt het vertoonde spel vertrouwen voor de toekomst. De belangrijkste les voor de staf en het team is dat Heinenoord de kansen moet afmaken en de wedstrijd op slot moet gooien.

Met vier punten uit twee wedstrijden staat Heinenoord nu gedeeld tweede, samen met zes andere ploegen. Alleen Papendrecht heeft nog de volle buit en zo is de toon in deze 1e klasse C gezet. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Spartaan ’20, waar oud-Heinenoordspeler Ilyas Oulad-Ali speelt. Spartaan verloor hun eerste thuiswedstrijd van koploper Papendrecht, maar won knap met 1-2 van VOC. Het belooft opnieuw een spannende pot te worden in deze competitie waar de verschillen nu al niet groot lijken.