Zinkwegse Boys komt te kort tegen Prinsenland

Op een spannende zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd van Zinkwegse Boys tegen vv Prinsenland op het programma. Beide teams gingen de wedstrijd in met hetzelfde doel: de drie punten binnenhalen. Zinkweg, gesteund door het thuispubliek, hoopte net als vorige week te kunnen verrassen. Prinsenland, als sterke tegenstander, wilde echter zijn hoge positie in de competitie verdedigen. De verwachtingen waren hooggespannen en het beloofde een gelijkopgaande strijd te worden.

De eerste helft verliep zoals verwacht: beide ploegen gaven weinig toe. Toch was het Prinsenland dat na een snelle omschakeling de leiding nam via een knappe één-op-één actie, wat resulteerde in de 1-0. Zinkweg liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef druk zetten. Vlak voor rust kregen ze hun verdiende gelijkmaker, dankzij een schot van Niels Nederlof, waardoor beide teams met 1-1 de kleedkamers opzochten.

Zinkwegse Boys begon sterk aan de tweede helft en nam steeds meer controle over het spel. Ze creëerden verschillende kansen, waaronder een gevaarlijke vrije trap die niet werd benut door Michael Vermaas en Nick van Dijk. Ondanks het overwicht bleef het moeilijk voor Zinkweg om de voorsprong te pakken. Ondertussen bleef Prinsenland gevaarlijk in de tegenaanval.

Tot de 78e minuut bleef de wedstrijd spannend en had Zinkweg zichzelf moeten belonen. Maar toen sloeg Prinsenland opnieuw toe, met doelpunten van Rik van Langerak en Jimbertson Vapor. In de laatste tien minuten wisten ze nog drie keer te scoren, waarmee ze de wedstrijd definitief beslisten. Ondanks aanvallende wissels van Zinkwegse Boys in een poging nog een punt te pakken, eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor Prinsenland.

Zinkwegse Boys liet bij vlagen goed spel zien, maar Prinsenland was in de slotfase simpelweg de effectievere ploeg en lijkt met dit resultaat nog hoge ogen te kunnen gooien in de competitie.