Regenboogweek voor de LHBTI+ gemeenschap in de Open Hof kerk

Redactie Hoeksch Nieuws
7 Min Read

Vrijdag 11 oktober is het weer Coming Out Day, DE dag dat er aandacht wordt gevraagd en besteed aan de acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. De Protestantse Gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland organiseert rondom dit thema diverse activiteiten om te benadrukken dat ook in de kerk de LHBTI+ gemeenschap welkom is en zich veilig kan voelen. Iedereen is van harte welkom, gelovig of niet-gelovig, lid van De Open Hof of juist helemaal niet. Diversiteit van het gezelschap kan juist inspirerend zijn om met elkaar in gesprek te gaan. En uiteraard wappert de Regenboogvlag bij De Open Hof.

Woensdag 9 oktober Spreekster en Pinkpastor Hinke van Abbema.

Op 9 oktober komt auteur en spreekster Hinke van Abbema op bezoek. Ze zal vertellen over haar ervaringen als queer theoloog in de christelijke wereld. Na jaren van schrijven en spreken over lhbtiqa+ in een christelijke omgeving, weet ze wat er speelt en wat er nodig is om de nog steeds bestaande kloof tussen christendom en lhbtiqa+ te overbruggen. Daarbij vertelt ze ook over de drie young adult romans die ze heeft geschreven over dit onderwerp: Door jou ben ik mij, het verhaal van de homoseksuele Jona die uit de kast komt. Ik geloof in jou, een verhaal van twee vriendinnen uit verschillende culturen die elkaar ondanks alle verschillen blijven steunen. Mijn toekomst is Roos, het verhaal van Roos, die merkt dat ze transgender is en die op zoek gaat naar hoe ze zichzelf kan zijn. Met dit laatste boek heeft Hinke de Young Adult Prize 2024 gewonnen.

Hinke van Abbema is theoloog, schrijver en spreker. Ze heeft theologie gestudeerd in Leuven in België. Ook heeft ze meegewerkt aan verschillende publicaties van LCC+, waar ze nu als ZZP’er werkzaam is als projectcoördinator. Hinke woont in Rotterdam, is groot fan van Feyenoord en houdt van koken en muziek maken. Deze avond is gratis toegankelijk maar een bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Datum:9 oktober 2024
Inloop:19.15 uur 
Aanvang:19.30 uur 
Locatie: BeijerlandDe Open Hof Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 2a, Oud-
Bijdrage:Wij vragen u te overwegen om een vrijwillige financiële bijdrage

te geven voor deze avond om zo de kosten te drukken.

Donderdag 10 oktober Filmavond

We vertonen de film Boys Don’t Cry  Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Brandon Teena is net naar een klein dorp in Nebraska verhuisd. Hier hangt hij rond met de mannen onder het genot van drank, sterk taalgebruik en meer. Hij wordt verliefd op een jonge vrouw, die nog nooit een man als Brandon heeft ontmoet. Brandon draagt alleen een groot geheim met zich mee, hij is namelijk als vrouw geboren. Wanneer zijn vrienden dit ontdekken valt zijn hele leven uit elkaar. 

Deze film laat goed zien hoe verschillende groepen, in dit geval transgenders, het moeilijk hebben in de wereld waarin we leven.

Een echte must-see! 

Datum:10 oktober 2024
Inloop:18.30 uur
Aanvang:19.00 uur
Locatie:

Beijerland

De Open Hof Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 2a, Oud-
Entree:€ 5,–

Vrijdag 11 oktober Coming Out Day

Op deze dag organiseert De Open Hof geen activiteiten om iedereen de gelegenheid te geven naar plaatselijke, regionale of landelijke bijeenkomsten te gaan. Zo is er bv. op deze dag de uitreiking van de Jillis Bruggeman penning en Jillis Bruggeman Opsteker in Schiedam. Dit jaar wordt er een Opsteker uitgereikt aan de in de Hoeksche Waard wonende Jan Derksen Wynn en postuum aan Marc Wynn-Derksen voor hun inzet voor Roze 50+Plus voor hun geweldige inzet voor de acceptatie van alle vormen van genderdiversiteit.

Zaterdag 12 oktober Tafeltijd met als thema Acceptatie

De inloop is vanaf 17.30 uur, aanvang 18.00 uur

Tafeltijd in De Open Hof met als thema: Acceptatie
Zaterdag 12 oktober is er weer een Tafeltijd in De Open Hof.Geloof je en ben je LHBTI+, of gewoon geïnteresseerd of betrokken?Iedereen is van harte welkom dus ook als je geen lid bent van De Open Hof.

Het is de bedoeling dat iedereen zelf iets te eten meebrengt om te delen met de
anderen.

Het is fijn, maar niet verplicht, als je je van tevoren aanmeldt, dit kan via het volgende
email adres: [email protected]

Zondag 13 oktober Regenboogdienst

Om 10.00 uur is de reguliere kerkdienst in De Open Hof waarbij extra zullen liggen op de LHBTI+ gemeenschap in relatie tot kerk en geloof.

Maandag 14 oktober Een avond in gesprek met Joël Boertjens, auteur van het boek #Hoe Dan?

Veel christenen ervaren spanning als het gaat om de combinatie kerk, geloof en LHBTI+. Pogingen tot een veilig en opbouwend gesprek over LHBTI+ lopen vaak spaak. Steeds rijst weer de vraag: #Hoe dan? 

Ontdek deze avond waarom er vanuit één en dezelfde Bijbel uiteenlopende interpretaties bestaan over homoseksualiteit en ervaar hoe je écht naar elkaar luistert, ondanks het verschil in visie. Iedereen wordt uitgenodigd voor een veilig gesprek over (en met) de LHBTI+ gemeenschap.

Deze avond wordt geleid door Joël Boertjens auteur van het boek #Hoe Dan? Hij is voorganger, spreker en auteur. Het is zijn passie om uiteenlopende mensen en verschillende denkbeelden met elkaar te verbinden aan ‘het verhaal van Jezus’.

Datum:14 oktober 2024
Inloop:19.30 uur
Aanvang:20.00 uur
Locatie: BeijerlandDe Open Hof Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 2a, Oud-
Bijdrage:Wij vragen u te overwegen om een vrijwillige financiële bijdrage

/


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren