Theatervoorstelling Grondproeven van start bij Boerderij Landzicht in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Op Boerderij Landzicht Strijen is van vrijdag 27 september t/m zaterdag 12 oktober de muzikale locatievoorstelling Grondproeven te zien. Theatergezelschap 5eKwartier toont de veranderingen in de akkerbouw door de ogen van een familiebedrijf. De aanwezigen genieten tussen de scènes door van een driegangendiner samengesteld met groenten van de aangrenzende akkers. - Foto:Arie Kievit

Vrijdagavond 27 september is de muzikale theatervoorstelling Grondproeven in première gegaan op het erf van Boerderij Landzicht in Strijen. De productie van theatergezelschap 5eKwartier schetst een beeld van veranderingen in de akkerbouw door de ogen van een familiebedrijf. Tussen de scènes door genoot het publiek van een diner met lokale groenten. Wethouder Paul Boogaard was aanwezig bij de première en sprak na afloop zijn waardering uit voor deze unieke voorstelling. 

Wethouder Paul Boogaard (landbouw): “Grondproeven toont niet alleen de diepe verbondenheid van een familiebedrijf met de bodem waarin zij werken, maar ook de spanningen tussen 2 generaties. Het raakt aan de vraag die we allemaal voelen: hoe waarborgen we de toekomst van de landbouw, terwijl we tegelijkertijd voor de natuur en het klimaat zorgen? De voorstelling is een prachtig voorbeeld van hoe kunst en cultuur ons kunnen helpen om moeilijke vragen te stellen en belangrijke gesprekken op gang te brengen.”

De wethouder bedankte theatergezelschap 5eKwartier voor hun creativiteit en inzet. Verder sprak hij zijn waardering uit voor de gastvrijheid van familie Visser van Boerderij Landzicht, die komende dagen hun erf openstellen voor de voorstelling.

Culinair muziektheater

Tussen de kuubkisten wordt gespeeld, gemusiceerd en gekookt. Grondproeven gaat over nieuwe uitdagingen en meebewegen met de natuur. In de voorstelling strijden 2 generaties akkerbouwers voor de toekomst van het familiebedrijf.

Tijdens de voorstelling bereiden en serveren de chefs ter plekke kleurrijke en smakelijke gerechten, met groenten van de aangrenzende akkers in de hoofdrol. Tussen de scènes door geniet het publiek van de rijke smaken van de nazomer, terwijl zij uitkijken over het land.

Boer en consument met elkaar verbinden

Een belangrijk thema in Grondproeven is de relatie tussen boer en consument. De voorstelling nodigt het publiek uit om na te denken over de keuzes die zij maken over hun voedsel en hoe deze keuzes de toekomst van de landbouw beïnvloeden. Tijdens de voorstelling wordt het gesprek hierover gevoerd. Deze interactie maakt Grondproeven niet alleen artistiek, maar ook maatschappelijk relevant.

Bijdrage vanuit gemeente en Regio Deal

De toekomst bouwen we samen. Dat doen we niet alleen in de Hoeksche Waard. Samen met partners van de eilanden Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten bouwen we met de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta aan een goede toekomst voor de landbouw. Theatervoorstelling Grondproeven draagt daaraan bij en kon daarom rekenen op financiële steun, vanuit de Regio Deal en vanuit het Initiatievenfonds.

Meer informatie

Grondproeven is nog 7 keer te zien tot en met zaterdag 12 oktober. Er zijn nog vrijkaarten beschikbaar voor boeren uit Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten. Kijk voor meer informatie op www.grondproeven.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren