Campagne ‘Dijk op? Gas eraf!’ van start voor veilig verkeer in Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto WSHD

In de Hoeksche Waard zijn dagelijks talloze scholieren en inwoners onderweg op de fiets, vaak over smalle dijken waar ook auto’s, vrachtwagens en landbouwverkeer rijden. Deze combinatie zorgt regelmatig voor onveilige situaties, vooral als gemotoriseerd verkeer harder rijdt dan is toegestaan. Onder het motto ‘Dijk op? Gas eraf!’ roepen de gemeente Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta weggebruikers op om rekening met elkaar te houden en zich aan de maximumsnelheid te houden. Dit verbetert niet alleen de verkeersveiligheid, maar vermindert ook geluidsoverlast en trillingen voor de bewoners langs de dijken.

De campagne wordt via banners, posters en flyers onder de aandacht gebracht. Daarnaast vinden er samen met de politie acties plaats waarbij automobilisten worden aangesproken op hun rijgedrag. De eerste actie vond op 2 oktober plaats op de Molendijk in Klaaswaal. Wethouder Harry van Waveren (mobiliteit) benadrukt het belang van bewust rijgedrag: “We werken hard aan veilige wegen, maar ook weggebruikers hebben een verantwoordelijkheid om te zorgen dat iedereen veilig thuiskomt.”

Foto Jeffrey Groeneweg

Heemraad Hennie Wiersma voegt toe: “Het is essentieel dat kinderen veilig naar school kunnen fietsen, en dat inwoners zich veilig voelen op de wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.”

In de campagne staan Julia en Adrie, twee inwoners van de Hoeksche Waard, centraal. Julia fietst dagelijks over de dijken naar school en ervaart het gevaar van hardrijdende auto’s. Adrie, die langs een drukke dijk woont, spreekt over de overlast die zij ervaart door snelheidsovertreders.

De campagne duurt vier weken en zal meerdere keren per jaar worden herhaald om blijvend aandacht te vragen voor verkeersveiligheid op de dijken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren