Geslaagde beursvloer bij HW Werkt

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Elizabeth Heijblom

Woensdag 2 oktober verzamelden bedrijven, stichtingen en verenigingen zich in het pand van HWwerkt! in Oud-Beijerland voor de 2024-editie van de Maatschappelijke Beursvloer. De aanwezigen sloten onderling 61 matches die samen goed zijn voor een maatschappelijke waarde van meer dan een ton.

Wethouder Paul Boogaard introduceerde de Maatschappelijke Beursvloer als volgt, voordat hij de officiële openingshandeling verrichte: “De Hoeksche Waardse Uitdaging  is een collectief dat ondernemers in staat stelt om verenigingen en stichtingen in de Hoeksche Waard te helpen. De Uitdaging zorgt er op die manier voor dat er enorm veel geld vrijkomt voor de maatschappij, zonder dat er daadwerkelijk financieel gehandeld wordt.”

“Er zijn ook dit jaar weer bijzondere en waardevolle matches gemaakt die echt impact maken voor mensen in de Hoeksche Waard”, vertelde Linda Sanders, manager Hoeksche Waardse Uitdaging, na de bekendmaking van de eindstand woensdagavond. “Ook na het sluiten van de Beurs stroomden er nog matches binnen, wat betekent dat de definitieve eindstand waarschijnlijk nog hoger wordt dan de € 109.235 van woensdagavond.”

Een greep uit de matches: leerlingen van CSG Willem van Oranje gaan onderzoeken hoe stichting Troostmuziek meer geld kan generen voor muzikale projecten, Gemiva biedt kantoorruimte aan Humanitas Hoeksche Waard en Garden Tours zorgt voor een beplantingsplan en de aanleg van beplanting voor speeltuinvereniging Speelvlucht.

De Maatschappelijke Beursvloer is hét jaarlijkse evenement waar bedrijven hun kennis, overtollige middelen, een werkplek of andere hulp aanbieden aan maatschappelijke organisaties in de Hoeksche Waard. Vervolgens zorgen de stichtingen en verenigingen voor mooie tegenprestaties. Iedereen is hoe dan ook verzekerd van een groter netwerk, nieuwe –maatschappelijk betrokken- samenwerkingen en nieuwe ideeën. Of, zoals een van de bezoekers woensdag opmerkte: “Het is niet 1+1=2, het is 1+1=4. Want naast een een-op-een match en een leuke ontmoeting krijg je er een heel netwerk bij.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren