Koninklijke onderscheiding voor Peter van der Hoek uit Maasdam

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Locoburgemeester Paul Boogaard Rijkte de Koninklijke onderscheiding uit aan Peter van der Hoek. - Foto: Arie Kievit

Op donderdag 3 oktober werd meneer P. van der Hoek (65) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Paul Boogaard speldde de versierselen bij hem op die bij deze Koninklijke onderscheiding horen. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid van het bestuur van de SGP in de reformatorische Eben-Haëzer-school in Oud-Beijerland. Van der Hoek ontving deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor en betrokkenheid bij het lokaal bestuur van de SGP Hoeksche Waard en de voormalige gemeenten.

41 jaar actief voor plaatselijke SGP
Peter van der Hoek heeft zich met veel toewijding ingezet voor de plaatselijke politieke belangen. Hij maakte 35 jaar deel uit van het bestuur van de SGP (14 november 1989-15 april 2024). In Maasdam was hij eerst 8 jaar secretaris en daarna voorzitter (1997). Na de fusie tussen gemeente Binnenmaas en gemeente ’s-Gravendeel (2007) bleef hij voorzitter, nu van de Gemeentelijke Kiesvereniging. Ter voorbereiding op de vorming van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard zat hij de eerste bijeenkomst voor van alle plaatselijke verenigingen binnen de Hoeksche Waard. Na 2016 bleef hij als notulist betrokken bij het bestuur van de SGP Hoeksche Waard. 

 

Hij was lange tijd actief als steunfractielid. Van der Hoek begon daarmee in Maasdam (1983), waartoe ook Cillaarshoek en Sint-Anthoniepolder behoorden. Na de fusie met omliggende dorpen tot gemeente Binnenmaas (1984) bleef hij de fractie ondersteunen. Hij was burgerraadslid van de steunfractie van de SGP Binnenmaas (2007-2019) totdat de Hoeksche Waardse gemeenten fuseerden tot 1 gemeente. 

 

20 jaar bestuurder Rehobôthschool (Maasdam) en toezichthouder Hoeksteenscholen

Bij de Rehobôthschool in Maasdam was Van der Hoek bestuurslid, waarvan het grootste deel van de tijd als secretaris (1997 tot en met 2011). Op 1 januari 2012 fuseerde de Rehobôthschool met een viertal andere scholen in de Hoeksche Waard. Daarna maakte de school onderdeel uit van de Hoeksteenscholen. Hij werd toen toezichthouder van het collectief bestuur van de Hoeksteenscholen (1 januari 2012 tot april 2017).

 

Betrouwbaar, gestructureerd en precies

Peter van der Hoek staat bekend als zeer betrouwbaar, gestructureerd en precies. Hij bereidde de vergaderingen goed voor. Ook hechtte hij grote waarde aan het strikt houden aan de statuten van de vereniging. De voorzitter van SGP Hoeksche Waard heeft regelmatig gebruik kunnen maken van zijn kennis op dit gebied. Hij heeft veel kennis van zaken: hij kent de historische feiten, de actuele situatie en is op de hoogte van wet- en regelgeving. Verder kan hij in een discussie waarbij emotie een rol speelt het geheel vanuit een wat zakelijker perspectief zien en verwoorden. Vanuit zijn gedrevenheid was hij vasthoudend, maar hij luisterde ook altijd naar wat anderen inbrachten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren