Onterechte Kap Bos van Los leidt tot protestactie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Grote delen van het Bos van Los zijn zonder geldige kapmelding gekapt! Ondanks meerdere meldingen van burgers en instanties tijdens de kapwerkzaamheden, heeft de Omgevingsdienst niet ingegrepen. De kapmelding wordt nu met terugwerkende kracht ingediend en goedgekeurd, wat veel onbegrip heeft veroorzaakt in de gemeenschap.

Om een krachtig signaal af te geven, vindt er op dinsdag 8 oktober 2024 om 19:00 uur een protestactie plaats voor het Gemeentehuis in Oud-Beijerland. Met enkele grote spandoeken willen de deelnemers de gemeenteraad duidelijk maken dat ze tegen illegale bomenkap zijn en dat hierop gehandhaafd moet worden.

De actie wordt gevolgd door het bijwonen van de raadsvergadering om 19:30 uur, waar het Bos van Los op de agenda staat. Lokale natuurorganisaties zoals Hoekschewaards Landschap, Water Natuurlijk en HW Zoemt hebben eerder brieven gestuurd naar de provincie Zuid-Holland, gemeente Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta, waarin ze aandringen op betere bescherming van bomen. Het geval van het Bos van Los is volgens hen een voorbeeld van hoe wettelijke verplichtingen, zoals het melden van kap, vaak slechts formaliteiten zijn zonder echte bescherming te bieden.

Doe mee en laat zien dat we samen opkomen voor onze natuur! Meld je aan bij Heiltje Karels via 06-37352598.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren