Eindelijk ‘thuiswedstrijd’ voor Ricardo Stooker met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Op zondagmiddag 17 november 2024 komt het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) naar Oud-Beijerland voor een speciaal concert in ‘Rembrandt’, de huiskamer van de wijk. Dit concert is toegankelijk voor zowel de bewoners als iedereen die interesse heeft in muziek. Voor Ricardo Stooker, de 16-jarige accordeonist uit Oud-Beijerland, is dit een bijzondere ‘thuiswedstrijd’.

Ricardo Stooker

Ricardo is al vijf jaar lid van het NJAO. Via zijn docente van de muziekschool Hoeksche Waard kwam hij in contact met het orkest. Na een play-in concert in Nijmegen werd hij persoonlijk uitgenodigd door de dirigent, Jorind Josemans, om zich bij het orkest aan te sluiten. “Het samenspelen met leeftijdsgenoten was veel leuker dan alleen spelen, dus ik heb meteen ja gezegd,” vertelt Ricardo. Het orkest repeteert maandelijks in Zeist en organiseert daarnaast repetitieweekenden die vaak worden afgesloten met een concert. “Na veel concerten ver van huis, voelt dit als een thuiswedstrijd,” aldus Ricardo.

Het NJAO werd in 1998 opgericht en bestaat momenteel uit 14 jonge accordeonisten, een drummer en een pianist, allemaal tussen de 12 en 21 jaar. Het repertoire is breed en loopt uiteen van klassiek en pop tot filmmuziek en Argentijnse tango. Onlangs behaalde het orkest een eerste prijs cum laude tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, België, en bracht het een nieuwe cd uit ter ere van het 25-jarig jubileum.

Tijdens het concert op 17 november staan werken van onder andere Astor Piazzolla, Adele en The Beatles op het programma. Het concert begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

Locatie:

Rembrandt Huiskamer van de Wijk

Rembrandtplein 1, 3262 HW Oud-Beijerland

Mis deze bijzondere middag niet!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren