Meld u aan voor buurtpreventie!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente HW

In de Hoeksche Waard werken de gemeente, politie en inwoners nauw samen voor een veilige en leefbare woonomgeving. Dit gebeurt in verschillende vormen, bijvoorbeeld door de inzet van buurtpreventie en BuurtWhatsApp-groepen. Wilt u een steentje bijdragen aan de veiligheid in uw buurt? In diverse dorpen zijn Buurtpreventieteams actief en zij zijn op zoek naar u!

Wat is buurtpreventie?

Buurtpreventie is een initiatief van, voor en door betrokken inwoners die zich actief inzetten voor hun buurt. Zij zorgen voor extra oren en ogen in de wijk om inbraken en andere vormen van criminaliteit tegen te gaan. Buurtpreventieteams, meestal ploegjes van twee personen, lopen of fietsen in de avonduren door het dorp. Zij:

  • melden verdachte situaties, personen, kentekens van verdachte auto’s of andere zaken;
  • spreken op een respectvolle manier andere buurtbewoners aan en wijzen hen op onveilige situaties in- en rondom de woning of ongewenst gedrag.

Samenwerking is de kracht van buurtpreventie

Buurtpreventie vindt altijd plaats samen met de politie, gemeente en andere partners, zoals bijvoorbeeld de woningbouwcorporatie. Deze samenwerking versterkt de kracht van buurtpreventie:

  • overlast, vernielingen en andere incidenten zoals woninginbraken of overvallen komen minder voor;
  • bewoners voelen zich veiliger in de wijk;
  • de buurtpreventisten voelen zich meer betrokken bij hun leefomgeving, als ogen en oren van de buurt, politie en andere partijen.

Meld u aan voor een team

Bent u enthousiast en wilt u een steentje bijdragen aan de veiligheid in uw buurt? In onderstaande dorpen zijn Buurtpreventieteams actief.

  • Oud-Beijerland
  • Heinenoord
  • Goudswaard
  • Puttershoek

Met name in Puttershoek is men dringend op zoek naar versterking van het team. Maar ook de overige teams kunnen nieuwe leden gebruiken. Wilt u meelopen met een buurtpreventiegroep of meer informatie? Of woont u in een dorp waar nog geen Buurtpreventieteam actief is en wilt u zelf een groep oprichten? Stuur dan een e-mail naar naar [email protected]. Meld u snel aan en help mee aan een veilige buurt!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren