Ensemble Gole Gole een swingend optreden in verzorgingshuis de Hoge Weide

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Op dinsdag 15 oktober 2024 geeft het ensemble Gole Gole een swingend optreden in Hoge Weide, onderdeel van Zorgwaard. Het concert begint om 14:30 uur. Adres: Grote Weel 1, Strijen. Gasten zijn van harte welkom!Het ensemble Gole Gole, bestaande uit Brechtje Kraan – alt, Daniel De Moraes Aguilar – gitaar, Guillaume Ortet – contrabas, brengt een gevarieerd programma. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is in samenwerking met de activiteitencommissie van de Hoge Weide georganiseerd door Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van Zorgwaard, Vrienden van Muziek in Huis, Fonds Sluyterman van Loo en overige donateurs.

Over de musici:

Gole Gole is een jazz trio met musici uit verschillende windstreken: zangeres Brechtje Kraan uit Nederland, gitarist Daniel de Moraes uit Uruguay en bassist Guillaume Ortet uit Frankrijk. Zij brengen dan ook een mix van bossa nova, samba en jazzmuziek.

Nadat Brechtje Kraan de acteursopleiding aan de toneelschool had afgerond en een tijdje had gefreelanced, was het toch de muziek die bleef lonken. Met een basis van klassiek zangonderwijs en liefde voor groove en ritme, ging ze zingen op jazz sessies en vond in dat repertoire de Bossa Nova die een nieuwe wereld van muziek opende. Lessen en workshops gevolgd bij o.a. pianist Ferial Karamat Ali en Mathilde Santing in Nederland en Fatima Guedes en Clarisse Grova in Brazilië. Inmiddels is ze al jaren actief als zangeres in het Braziliaanse jazz en samba circuit.

Guillaume Ortet (1973) begon zijn jazzopleiding aan het conservatorium van Nice. In 2011 rondde hij zijn studie af aan het Amsterdam conservatorium. Met zijn band speelde hij zijn composities op o.a. het Meer Jazz Festival en de Uitmarkt in 2008. Verder trad hij o.m. op tijdens het Bevrijdingsfestival Zwolle 2011, Meer Jazz Festival 2016 en het Red Light Jazz festival in Amsterdam.

Gitarist Daniel de Moraes (1971) is geboren in Montevideo, Uruguay maar bracht zijn jeugd door in Cuba waar hij klassiek gitaar begon te spelen. Terug in Uruguay ging hij over op de elektrische gitaar. In 2013 behaalde hij zijn master aan het Amsterdams Conservatorium. Hij heeft gespeeld met vele topmusici in Nederland zoals Eric Vloeimans, Karel Boehlee, Lilian Vieira en Josee Koning. Naast zijn werk als sideman leidt Daniel zijn eigen trio.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren