Feestelijke heropening activiteitencentrum Symfonie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Onder grote belangstelling vond op dinsdag 8 oktober de feestelijke heropening plaats van activiteitencentrum Symfonie in Oud-Beijerland. Jelle, Giovanni, Mirjam en Adinda speelden daarbij de hoofdrol. Zij zijn de drie cliënten en de medewerker die het langst op Symfonie komen. Onder luid gejuich braken zij door een papieren scherm bij de ingang. Het markeerde de afronding van de verbouwing van het Gemiva-activiteitencentrum voor mensen met een beperking.

Na het feestelijke moment is er tijd voor rondleidingen. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers tonen trots en met veel plezier hun nieuwe werkomgeving aan verwanten en de mensen die bij de verbouwing betrokken waren.

Rust en ruimte
Locatiemanager Lia Zoeteman: “Het pand straalt rust uit en lijkt veel groter. Zowel cliënten als medewerkers zijn superblij met het resultaat en voelden zich meteen thuis. En dat is wat we willen: een plek waar iedereen zich thuis voelt en met plezier naartoe komt voor een zinvolle daginvulling. Tijdens de verbouwing hebben we fijn samengewerkt met RoosRos Architecten, aannemersbedrijf Meerbouw en alle andere bedrijven die tijdens en na de verbouwing werkzaamheden hebben verricht. Met elkaar hebben zij ervoor gezorgd dat we een prachtig vernieuwd Symfonie hebben.”

Buren
Bij de verbouwing heeft de sociale wijkwinkel een prominente plek gekregen bij de ingang. Zo is het voor buurtbewoners makkelijker om even binnen te lopen voor een praatje en het kopen van producten. Die buurtbewoners waren op woensdagmiddag uitgenodigd voor een ontvangst speciaal voor de bovenburen. Lia Zoeteman: “De verbouwing heeft hen overlast gegeven. Ze hebben echt geduld moeten hebben. Juist daarom vonden we het fijn om hen in alle rust te ontvangen en het resultaat van de verbouwing laten zien. We waren blij met de opkomst, de goede ontmoetingen en de interesse van onze bovenburen. ” 

Over Gemiva

Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren