Waardering en dankbaarheid voor veteranen op lokale Veteranendag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Zo’n 55 veteranen en 35 introducés kwamen vanmiddag in het gemeentehuis van Maasdam bij elkaar voor de lokale Veteranendag. Burgemeester Erik van Heijningen heette hen namens het gemeentebestuur van harte welkom. Hij sprak zijn waardering en dankbaarheid uit voor de inzet van alle veteranen voor vrede en veiligheid, waar ook ter wereld, nu en in het verleden. Onder zware omstandigheden en vaak met gevaar voor eigen leven doen zij belangrijk werk. Voor ons eigen land, maar ook voor mensen die zij niet kennen.

Foto: Jeffrey Groeneweg


Elkaar zien en ervaringen uitwisselen
De Hoeksche Waard heeft 400 veteranen. Gemeente Hoeksche Waard nodigde de veteranen samen met een introducé persoonlijk uit voor de lokale Veteranendag. Burgemeester Van Heijningen gaf aan hoe belangrijk zo’n dag is. Veteranen, jong en oud, mannen en vrouwen, kunnen elkaar zien en ervaringen uitwisselen. Missies maken een onuitwisbare indruk op veteranen en hun omgeving. Ze kunnen levens ingrijpend veranderen. Niemand begrijpt beter wat zij hebben doorstaan, dan kameraden die in net zulke situaties zijn geweest.

 

Er was deze middag volop gelegenheid om elkaar te spreken. Na een toespraak van Marcel de Kreek van het Veteranencomité Hoeksche Waard gaf Stefan Mastenbroek (voormalig politiek assistent van de minister van Defensie en buiten dienst luitenant-kolonel van het Korps Mariniers) een lezing. Koperkwintet fanfare ‘Bereden Wapens’ zorgde voor een muzikaal intermezzo. Traditiegetrouw genoten de veteranen van de Blauwe Hap, de Indische rijsttafel. In het gemeentehuis was de kleine tentoonstelling ‘Veteranen. Ingezet in Dienst voor de Vrede’ van het Veteraneninstituut te zien. Die bestaat uit 2 panelen en beeldfragmenten. Buiten waren verschillende legervoertuigen te bewonderen, aangeboden door Keep Them Rolling.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren