FC Binnenmaas wint zakelijk van Honselersdijk

Foto Archief
Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Remco Lochtenberg voor aanvang van de wedstrijd FC Binnenmaas – SV Honselersdijk en zijn eerste daad is, na een paar minuten, een gele kaart trekken voor Kees van de Pligt, zijn eerste uit zijn lange carrière als …… verzorger. Van de gebruikelijke 4 stafleden op bank heeft dit seizoen nu alleen assistent trainer Danny Mayers nog geen geel gehad en die stond er vroeger in het veld niet om bekend dat hij altijd zijn mond hield, maar dit terzijde.

Nu over de wedstrijd, de gasten uit Honselersdijk hadden in het eerste kwartier tot 2x aan toe een gevaarlijke steekbal door de verdediging van FC Binnenmaas maar wisten hier geen gevaar mee te stichten. Op een (twijfelachtig) afgevlagde snelle aanval na kwam FC Binnenmaas pas in de 30e minuut tot een eerste echte doelpoging met een schot van spits Daan Leggedoor. In de 33e minuut is het wel raak als Maurice  den Boer, met een mooie pass Jannick v.d. Laan vrij voor de ver uitgelopen keeper zet. Jannick twijfelt niet en stift met zijn chocoladebeen de 1-0 binnen. Enkele minuten voor rust nog een mooie snelle combinatie van achteruit opgezet door Youri van Ruiven, die vandaag net zoals vorige week het centrum van de verdediging samen met Martijn Terlouw weer potdicht hield, die na diverse combinaties in schietpositie komt maar keeper Quinten van der Helm redt prima door de bal corner te tikken.

Na rust bij FC Binnenmaas Dylan Doek in het veld voor de vandaag ongelukkig spelende Kris van Efferen. Wat je bij veel ploegen ziet is dat de wissels vaak geen directe verbetering zijn maar dit is bij Binnenmaas juist andersom en brengen zij vooral nieuwe energie en vandaag was dit wederom niet anders. Binnen een paar minuten bedient de naar de rechterflank uitgeweken Daan Leggedoor Dylan Doek op de penalty stip maar helaas raakt hij de bal niet goed. De geschampte bal komt voor de voeten van Stijn Remmers en die lepelt hem met precieze op het hoofd van, wederom, Dylan Doek en de stand is na een prima kopbal 2-0 voor de thuisploeg. Over het verdere verloop kunnen we kort zijn. Honselersdijk probeert nog wat terug te doen om in de wedstrijd te komen maar FC Binnenmaas staat dit onder geen beding toe. Na 95 minuten vindt de scheidsrechter dat het tijd is om te gaan douchen en voegt FC Binnenmaas 3 punten toe aan het totaal en staat na deze speeldag op de 2e plaats.

Volgende week speelt FC Binnenmaas uit bij Verburch, wederom een club waartegen de fusieclub nog geen historie heeft. De aanvang in Poeldijk is 14.30 uur.