Fortuna Be Quick wint met grote cijfers bij Fios

Afgelopen zaterdag prolongeerde Fortuna Be Quick de met Rockanje gedeelde koppositie in de 5e Klasse E door in Achthuizen het nog puntloze FIOS met 0-5 te verslaan. Voor de tweede maal op rij had de KNVB gezorgd voor een jeugdige arbitrage, die in dit geval minder goed uitpakte dan vorige week.

Van meet af aan draaiden de bezoekers  de spreekwoordelijke duimschroeven aan en binnen tien minuten was het raak toen Dylan de Vroed uit een hoekschop van Sander van der Giesen de bal langs FIOS- doelman Xavi Steijn kopte: 0-1. De equipe van trainer Pascal van den Hoek sprong slordig om met de vele scoringsmogelijkheden. FIOS- verdediger Jurek van Bergen voorkwam een zeker lijkende treffer door een inzet van Dylan de Vroed met een ultieme voetbeweging van de doellijn te werken. Pas in de slotfase van de eerste helft stichtte de thuisclub enig gevaar, maar wist dat niet in doelpunten tot uitdrukking te brengen.

Kort na de onderbreking moest doelman Bryan Huijzers handelend optreden toen FIOS- aanvaller Joran Hagens gevaarlijk doorbrak. De L.A.W. Tol formatie trok het initiatief alweer snel naar zich toe en Jacco Vink verdubbelde in de 54ste minuut de voorsprong door een voorzet van Thimo Herrewijnen binnen te koppen: 0-2. Opnieuw Jacco Vink, op aangeven van Sander van der Giesen, en Dylan de Vroed, na een voorzet van invaller Indy Reedijk, tilden de score naar een comfortabele 0-4. Tussendoor strandde een ziedend schot van Sander van Poppelen namens FIOS in de armen van keeper Bryan Huijzers, die opnieuw een “clean sheet” kon bijschrijven. Voor het slotstuk zorgde Dylan de Vroed door de bal uit een vrije trap in de winkelhaak te krullen: 0-5.

Basisopstelling: Bryan Huijzers, Wouter Bijl, Mark van Gilst, (78’ Jesse Colijn), Ricardo Hoogwerf, Rick Wijnbeek, Sander van der Giesen, Thomas van Peperstraten (70’ Nardo Tol), Dylan de Vroed, Jacco Vink (70’ Indy Reedijk), Joeri Heistek, Thimo Herrewijnen