NSVV en Nieuw Lekkerland delen de punten

5 Min Read
Foto Cindy Vos

Op voorhand was deze wedstrijd een topper (al is dat wellicht wat overdreven na slechts 3 competitiewedstrijden). Samen met Papendrecht gaan NSVV en Nieuw Lekkerland met 7 punten aan de leiding.Net als vorige week stond NSVV aan de aftrap zonder de geblesseerde Michael Ouwens en de nog geschorste Davy Snijders. Vlak voor aanvang van de wedstrijd moest ook Quinton Burk geblesseerd afhaken. Kjetil Mol verving hem in het centrum van de verdediging.

Nieuw Lekkerland nam vanaf de aftrap het initiatief, wat in de 4e minuut al de eerst kans opleverde. Enkele minuten later voorkwam Jarmo Hartgers dat NSVV tegen een vroege achterstand opliep. Nieuw Lekkerland reeg in die fase, waarin Jasper Huisman tegen een gele kaart aanliep, de kansen aaneen, maar verzuimde te scoren. Pas halverwege de eerste helft stichtte NSVV enig gevaar voor het doel van Nieuw Lekkerland. Het schot van Boyd van Andel werd echter geblokt door een verdediger. Bij een van de spaarzame aanvallen van NSVV was het in de daaropvolgende tegenaanval wel raak voor de gasten. Het middenveld van NSVV was niet op tijd terug en de opgekomen rechtsback van Nieuw Lekkerland kon vrij opstomen naar de achterlijn, zijn voorzet werd simpel binnengetikt door een mee opgekomen aanvaller. Niet lang daarna ontsnapte NSVV aan de 0 – 2 toen een lange bal over Jeroen Voshart heen stuiterde waardoor de spits van Nieuw Lekkerland alleen op de keeper afging. Jarmo Hartgers hield NSVV wederom in de wedstrijd met een prachtige redding. Vlak voor het rustsignaal kreeg Jeroen Voshart geel wegens praten, ondanks dat hij aanvoerder was. NSVV mocht van geluk spreken dat het in de eerste helft slechts met 0 – 1 achter stond.

Bij aanvang van de 2e helft was Rick Berghout in de kleedkamer achtergebleven. Kjetil Mol verhuisde naar linksachter en Jeroen Voshart naar het centrum van de verdediging. Spits Peter Jan Cazander zakte naar het middenveld en de in de ploeg gekomen Sander Backx nam diens positie in de spits over. Deze omzettingen hadden direct succes. Een afgeslagen aanval van Nieuw Lekkerland in de 46e minuut was de inleiding voor de 1 – 1. De opgestoomde Lars van der Heiden bediende Finn Langerak, die met een prachtige passeerbeweging vanaf rechts naar binnen trok en met een schitterende trap (à la Arjen Robben) de keeper in de verre hoek kansloos liet.

Er ontspon zich een vervolg van de wedstrijd, waarin beide ploegen kansen creëerden, maar waar van NSVV toch de meeste dreiging uitging. In de 67e minuut was Finn Langerak met een vergelijkbare actie als bij zijn eerdere doelpunt dicht bij de 2 – 1. Zijn schot ging ditmaal net langs de verkeerde kant van de paal. Het spelbeeld veranderde volledig in de 73e minuut toen Jeroen Voshart tegen zijn tweede gele kaart opliep. NSVV moest met 10 man verder. Boyd van Andel moest het veld ruimen voor Fabian Korbijn die de positie van Jeroen Voshart in de verdediging overnam. In de slotfase van de wedstrijd was het voor NSVV alleen nog maar tegenhouden. In blessuretijd werd het nog extra spannend toen ook Jessy Fortes er met kramp af moest. Nieuw Lekkerland wist het net echter niet meer te vinden.

Door deze puntendeling blijven beide ploegen bovenin meedoen. Allen Spartaan ’20 heeft een punt meer. NSVV gaat daar volgende week op bezoek (aanvang 15.00 uur).