Ouders de Bouwsteen bijgepraat over het Voortgezet Onderwijs

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto W. Vergeer

Kinderen uit groep 8 van de basisschool zijn zich in deze periode aan het oriënteren op het Voortgezet Onderwijs: welk niveau hoort bij mijn persoontje, ben ik meer een denker of juist meer een doener en bij welke middelbare school wil ik me in maart gaan aanmelden?

Natuurlijk spelen veel factoren daarbij een rol: het advies van de basisschool, de uitslag van de zgn. doorstroomtoets die ze in februari maken èn natuurlijk het overleg met hun ouders.
Omdat er in de laatste jaren best veel is veranderd, hield De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel een voorlichtingsavond juist voor de ouders van groep 8 kinderen.
 
Hoe ziet het VO er anno 2024 eigenlijk uit in vergelijking met de tijd dat de ouders dit onderwijs volgden? Welke niveaus en richtingen heb je allemaal? Wat zijn de uitstroommogelijkheden?
Wat is het aanbod aan VO scholen in de regio?
 
Twee gastsprekers uit het VO hielden een verhaal vanuit de praktijk; de een vanuit de mavo/havo/vwo leerwegen uit Dordrecht en de ander vanuit het vmbo perspectief uit de Hoeksche Waard. Een duidelijk en verbindend verhaal waarmee de ouders de spannende tijd van ‘proeven’ en keuzes maken in konden gaan.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren