‘s-Gravendeel speelt gelijk in derby tegen OSV

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Foto Sandra Barth

’s-Gravendeel heeft ondanks de vroege voorsprong de zege niet op sportpark de Trekdam kunnen houden tegen Oud–Beijerland.

Al heel vroeg in de wedstrijd kopte Levi Vugts de bal net naast na een vrije trap genomen door Koen Colijn. Maar in de vierde minuut kwam de thuisspelende ploeg op voorsprong. Een zeer fraaie actie van Dustin Zomerhuis langs de zijlijn aan de linkerkant deed hem langs zijn directe tegenstander glippen. En of het een voorzet of een directe poging was op het doel, weet alleen Zomerhuis zelf. Maar de bal die richting zestienmetergebied werd geslingerd verdween over en achter de vertwijfelende Oud–Beijerland doelman Nick van den Hoek in het doel, 1-0.

’s-Gravendeel had de regie enigszins in handen en verscheen diverse malen voor het Oud – Beijerlanddoel. Niet lang na de openingstreffer een kans voor Koen Colijn, maar zijn inzet werd gesmoord. De terugspringende bal die door Maurits Kuiper op het doel werd gevuurd was een prooi voor Van den Hoek. Uiteraard wisten de Oud–Beijerlanders er op momenten onderuit te voetballen, maar ’s-Gravendeel doelman Jimmy Waasdorp hoefde daarvoor niet echt in actie te komen. De ’s-Gravendeelse defensie was daarvoor nog iets te gesloten.

In de loop van deel één twee opgelegde kansen voor ’s-Gravendeel, met name voor Levi Vugts. De onfortuinlijke spits deed alles goed toen hij zichzelf goed vrijspeelde, maar in de haast de bal eerst naast te schieten en twee minuten later mikte hij hoog over. Zodoende bleef na de eerste vijfenveertig minuten de kleine 1-0 voorsprong op het scorebord staan.

 

De eerste vijftien minuten van de tweede helft nog een kans voor ’s-Gravendeel via Dustin Zomerhuis. Maar na de pass van Koen Colijn wist de naar de eerste paal kruipende Zomerhuis het doel niet te vinden. Met nog een half uur spelen paste Oud–Beijerlandtrainer Barry Schipper wat wissels toe, begon Oud–Beijerland wat opportunistischer te voetballen en drong ’s-Gravendeel wat meer in de verdedigende stellingen.

Oud–Beijerland kwam zodoende wat vaker gevaarlijk voor het ’s-Gravendeel doel. Dat resulteerde rond te tachtigste minuut in de gelijkmaker. Een twijfelachtige beslissing van de dienstdoende arbiter leverde voor Oud–Beijerland een vrije trap op. Nadat de bal voor het doel werd gegeven door Joey van de Graaf was het Renzo Dolk die als een duveltje-uit-een-doosje de bal achter Jimmy Waasdorp werkte 1-1.

In de resterende tijd probeerde ’s-Gravendeel toch de winst eruit te halen en drong nu Oud–Beijerland in de verdediging. In de vijfennegentigste minuut was het Robbie van de Weg die uit een ultieme poging de bal richting Oud–Beijerlanddoel kopte, maar dit helaas voor ’s-Gravendeel niet kon vinden. De 1-1 stand bleef dus staan. ’s-Gravendeel zocht met dit gelijke spel enigszins bedompt te kleedkamers op, Oud–Beijerland was zichtbaar tevreden met dit gelijke spel.

Komende dinsdag speelt ’s-Gravendeel thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Klaaswaalse SSS, Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag is GHVV ’13 de tegenstander op sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

 

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jimmy Waasdorp, Daan van Son, Robbie v/d Weg, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Koen Colijn, Job v/d Vorm (72ste (Leon de Jong) Owen de Vos, Ryan Aarnoudse, Levi Vugts, Dustin Zomerhuis (74ste Dejan Bislimi)

 

Opstelling Oud – Beijerland:

Nick v/d Hoek, Calvin van Beijeren, Dave de Koning (Richy Johan Wahlbrinck)(Ryan Langenberg), Sjors Looij, Renzo Dolk, Lars Bijl, Roel de Vroed (Steijn van Zomeren), Joey de Graaf, Lars Stolk (Maarten Dominik), Wessel van Haren, Yaromir van Maaren (Kevin Troost)

 

Arbiter: Ramsey van Rhijn uit Den Haag

 

Scoreverloop:

4de       1-0       Dustin Zomerhuis

81ste     1-1       Renzo Dolk

 

Gele kaarten:

Luc Rozendaal, Job v/d Vorm, Levi Vugts en Koen Colijn (’s-Gravendeel)

Maarten Dominik, Yaromir van Maaren en Richy Johan Wahlbrinck (Oud – Beijerland)

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren