SHO wint van Sparta AV

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Foto PR
Voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen was SHO gastheer voor de amateurs van Sparta. Beide ploegen hadden nog geen florisante start gemaakt met vier punten voor SHO en de Rotterdammers nog een puntje minder, derhalve was het credo vooraf: ‘zeker niet verliezen’.

Bij SHO maakte Joost van Eck zijn rentree maar bleef aanvoerder Robin Winkels nog tribuneklant.  In de zevende minuut was de eerste kans voor SHO, Jesse Vermaat worstelde zich het strafschopgebied in maar zijn schot verdween maar net naast de verkeerde kant van de paal. Even later een bijna zelfde situatie met Tim de Pender maar nu tikte doelman Kortstam de bal  langs de andere doelpaal nog net corner. Na ruim tien minuten had er al 2-0 op het bord kunnen (moeten) staan…

 
Maar net binnen het kwartier viel toch de openingstreffer. Jeroen Eikelenboom liet een voorzet los vanaf de rechterkant die zwabberend over de doelman in het doel viel: 1-0. De treffer had veel gelijkenis met het doelpunt dat Wim Jansen – bijna 55 jaar geleden, 26 november 1969 – maakte in de Europa Cup wedstrijd Feijenoord – AC Milan (2-0), kijk het maar na Youtube is your friend. Jansen scoorde van net binnen de zestien terwijl Eikelenboom de bal van er net buiten liet vertrekken voor wat zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht zou worden.
De gasten namen het heft meer in handen wat SHO de ruimte gaf om te counteren. Doelman Kortstam, die al zo’n twaalf clubs heeft ‘versleten’, moest een aantal keer aan de bak om zijn team overeind te houden. Na een goed half uur leek Sparta langszij te komen. Aanvoerder Jordi de Zwart (hij scoorde vorig seizoen het enige doelpunt van de wedstrijd) stuurde de bal buiten bereik van Niels Steehouwer richting kruising maar het aluminium was ditmaal de vriend van de SHO-doelman. De rebound die vervolgens werd binnengewerkt werd door scheidsrechter Harold van de Ketterij wegens offside gecancelled.
Na de thee ging Sparta opnieuw op zoek naar resultaat maar bij de eerste de beste uitbraak van SHO was het weer raak. Kevin Angel had vanaf de rechterkant een afgemeten voorzet die door Tim de Pender werd verzilverd: 2-0.
SHO leek daarmee op rozen te zitten maar nog geen tien minuten later werd de situatie toch weer precair toen Moises Navarro de bal laag in de hoek prikte: 2-1. Sparta voerde de druk op maar SHO hield stand en verzuimde aan de andere kant om een paar goeie kansen te benutten. De beste kans was voor Dedier Bos, net in het veld veegde ook hij het leer langs de verkeerde kant van de paal.
Uiteindelijk bleef de 2-1 op het bord waarmee SHO aansluiting houdt met de kopgroep.
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Aron van Schaik, Ferdinand Römelingh; Jesper Troost, Joost van Eck, Kevin Angel; Tim de Pender, Rashid Browne, Jesse Vermaat.
Wissels:
73’ Dedier Bos voor Rashid Browne
73’ Bart van Eck voor Joost van Eck
80’ Yur Snoek voor Jesse Vermaat
90’ Roel Luth voor Tim de Pender
Doelpunten:
14’ 1-0 Jeroen Eikelenboom
48’ 2-0 Tim de Pender
56’ 2-1 Moises Navarro
Kaarten:
Scheidsrechter Harold van de Ketterij hield de karten op zak. Ruim acht jaar geleden was Van de Ketterij voor het laatst actief op de Kikkershoek. Hij had destijds de leiding over de wedstrijd SHO – Bruse Boys (2-3), de laatste thuiswedstrijd van Cees Nobel in het eerste elftal.
 
 
19-10-2024 BVCB – SHO
Zaterdag gaat de reis naar Bergschenhoek voor het duel met BVCB. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 2-2 en gaf SHO in de sloitfase een 0-2 voorsprong uit handen. Aanvang 14.30 uur.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren