Korbatjo sluit veldseizoen af met een ruime overwinning

3 Min Read

Op zaterdag 12 oktober stond de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma. De selectie van Korbatjo speelde de wedstrijden tegen WION in Rotterdam. Voordat het vlaggenschip mocht aantreden wist Korbatjo 2 met 12-17 te winnen van WION 2. Helaas voor het 2e zijn de punten in mindering de oorzaak dat het team geen kampioen geworden is, ondanks dat het 2e als enige team de competitie afsluit met een positief doelsaldo. Na de overwinning van Korbatjo 2 blies scheidsrechter Karbet om 15:00 de wedstrijd tot leven.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd waardoor Korbatjo tegen een 2-0 achterstand aankeek.  Via doelpunten van Iris Nienhuis en Chaïm Reedijk kwam Korbatjo weer op gelijke hoogte. Na een treffer van WION sloeg Korbatjo een gat door doelpunten van Luuk de Ruiter, Aranka van Veen, Carlo van Veen, Mischa Coppens en Ruby Vermaas. Zo stonden er zeven verschillende doelpuntenmakers op het formulier bij een tussenstand van 3-7. Via doelpunten van Chaïm Reedijk en Carlo van Veen werd de kleedkamer opgezocht met de tussenstand van 6-10.

In de rust gaf coach Marcel le Pair aan dat hij genoeg goede dingen zag, maar dat er ook verbeterpunten waren. Direct na rust zette Mischa Coppens de toon voor de tweede helft met 2 treffers. De heren van Korbatjo waren de tweede helft goed op schot en werden uitstekend bediend door de dames. Door de doelpunten van de heren liepen de blauwgelen uit tot een riante voorsprong: 12-22. Na een doelpunt (onterecht) afgekeurd te zien worden wist Aranka van Veen wederom te scoren. Na een treffer van de Rotterdammers liet de laatste speelster van de bezoekers ook haar naam op het scoreformulier noteren met een rake strafworp: Anne van Nes. Na een raak schot van Mischa Coppens en een doelpunt van de thuisploeg blies de arbiter van dienst de wedstrijd tot een einde met de stand van 14-25 op het bord. Een ruime en welverdiende overwinning voor Korbatjo.

Met de overwinning tegen WION sluit Korbatjo de competitie af als nummer 2. Een geslaagd veldseizoen voor de formatie van Marcel le Pair, waar Korbatjo een aantal goede wedstrijden gespeeld heeft. Na een week rust zal de selectie starten met de voorbereiding op het zaalseizoen. Hopelijk zien wij jullie allen weer in de zaal!