Klaaswaal loopt uit voor bezoek Koningin Máxima

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Finn Roos

Koningin Máxima bracht op dinsdagmiddag 15 oktober een bezoek aan Klaaswaal. Het bezoek stond in het teken van de leefbaarheid en het sterke verenigingsleven. Burgemeester Erik van Heijningen verwelkomde haar in het dorp.!

Het bezoek begon op de nieuwbouwlocatie Blom, waar de koningin sprak met toekomstige bewoners over hun keuze om in Klaaswaal te blijven wonen of er naartoe te verhuizen. Blom is het eerste grote woningbouwproject van het dorp in lange tijd, met een flexibel bestemmingsplan dat inspeelt op de vraag.

Na Blom bezocht Koningin Máxima het buurthuis Korstanjehuis, waar inwoners het belang van de ontmoetingsplek benadrukten. Dit buurthuis wordt binnenkort gesloopt, waarna de activiteiten worden verplaatst. Máxima sloot haar bezoek af bij Muziekvereniging NLS en voetbalvereniging SSS Klaaswaal, waar ze in gesprek ging met leden en zelfs meehielp in de kantine.

Burgemeester Erik van Heijningen: “Het was een bijzonder en feestelijk moment voor de Hoeksche Waard, want we hadden vandaag de eer om Koningin Máxima te verwelkomen. Het bezoek was een mooie kans om te laten zien hoe levendig het dorp Klaaswaal is. Hier zijn veel inwoners betrokken bij lokale activiteiten en het verenigingsleven. De onderlinge verbondenheid die hier aanwezig is, maakt Klaaswaal tot een plek waar mensen zich thuis voelen. We zijn trots dat de koningin dit vandaag zelf heeft kunnen ervaren en hopen dat zij terugkijkt op een inspirerend bezoek.”

Foto Casper Streefkerk
Foto: Finn Roos
Foto: Finn Roos
Foto: Finn Roos
Foto: Finn Roos

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren