Feestelijk ontbijt voor banenzwemmers in de Sportcentrum de Boogerd met burgemeester Erik van Heijningen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Feestelijk ontbijt voor banenzwemmers in de Sportcentrum de Boogerd met burgemeester Erik van Heijningen - Foto Bress Accommodaties

Zwemmen en samenkomen stonden centraal tijdens het ontbijtzwemmen in Sportcentrum de Boogerd. Bres Accommodaties, beheerder van diverse maatschappelijke ruimtes in de Hoeksche Waard, bestaat dit jaar tien jaar en vierde dit met een speciale editie van het banenzwemmen. Vroege zwemmers werden na hun sportieve inspanning op donderdagochtend 10 oktober getrakteerd op een feestelijk ontbijt met verse broodjes en sap. Ook burgemeester Erik van Heijningen van gemeente Hoeksche Waard sloot zich aan bij de zwemmers en genoot van de gezellige ochtend, die mensen dichterbij elkaar bracht en het belang van zowel beweging als sociale verbinding benadrukte.

Voorafgaand aan het ontbijt namen burgemeester Erik van Heijningen en de oudste actieve banenzwemmer, de 93-jarige meneer Ensering uit Nieuw-Beijerland, een duik in het zwembad. Samen trokken ze baantjes om de dag actief te beginnen. De burgemeester is zelf een fanatiek zwemmer en bestuurslid van World Aquatics. Voor meneer Ensering was het echter een gewone dag; hij zwemt al meer dan 30 jaar wekelijks in het zwembad. Dat meneer Ensering zo actief is onderstreept hoe belangrijk zwemmen kan zijn voor de oudere generatie. Niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor de sociale contacten.

Na afloop van het banenzwemmen was het tijd voor een gezamenlijk ontbijt. De bezoekers konden genieten van verse broodjes, fruit en vers sap. De grote opkomst benadrukt de populariteit van het banenzwemmen onder de bezoekers. Voor velen is het meer dan alleen een sportieve activiteit, ook de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten is belangrijk. Het belang van sporten, vooral op latere leeftijd, werd ook door de burgemeester benadrukt. Zwemmen is niet alleen goed voor de conditie, maar het verbindt mensen op een unieke manier. De sfeer in het sportcentrum toont dit aan: mensen komen samen, wisselen tips uit of krijgen waardevol advies van de toezichthouders.

Voor Bres Accommodaties was het een geslaagde activiteit in het teken van hun 10-jarige bestaan. Het ontbijtzwemmen zal in de toekomst vaker worden georganiseerd. Naast het ontbijtzwemmen organiseert Sportcentrum de Boogerd een Discomarathon op vrijdag 1 november en kun je in alle zwembaden van Bres Accommodaties meedoen met de kleurwedstrijd en het Rad van Fortuin. Daarnaast organiseert Recreatieoord Binnenmaas een feestelijke dag op woensdag 30 oktober. Zin in wat lekkers? Ook dan zit je in oktober goed bij Bres. De gehele maand zijn er heerlijke specials te bestellen in de locaties met horeca. Kijk voor meer informatie op www.bresaccommodaties.nl/bres10jaar of volg Bres op Facebook en Instagram.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren