Minister Faber op werkbezoek bij AZC ‘s-Gravendeel en de gemeente Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Op woensdag 16 oktober bracht de minister van Asiel en Migratie, M. Faber, een werkbezoek aan gemeente Hoeksche Waard. Samen met burgemeester F.D. van Heijningen en wethouder A.D. van der Wulp bezocht zij het AZC aan de Kilweg in ’s-Gravendeel.

Daar kreeg zij een rondleiding door de gebouwen en over het terrein. Locatiemanager A. Honar van het COA vertelde over de dagelijkse gang van zaken op het AZC. Aansluitend vertrok het gezelschap naar het gemeentehuis in Maasdam. Daar gaven burgemeester en wethouder een toelichting over de verschillende vormen van opvang in de Hoeksche Waard.

 

Burgemeester Van Heijningen: “We zijn blij dat de minister een bezoek bracht aan de Hoeksche Waard om met eigen ogen te zien hoe we hier op dit moment de opvang van vluchtelingen en de huisvesting geregeld hebben. Dit bezoek bood ons gelegenheid de minister toe te lichten waar gemeentebesturen in de praktijk tegenaan lopen bij het realiseren van asielopvang”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren