Uitslag poll: Gemengde reacties op voorstel voor metroverbinding tussen Hoeksche Waard en Rotterdam

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Pixabay

Het voorstel van de politieke partij Voorwaards om een metroverbinding tussen de Hoeksche Waard en Rotterdam aan te leggen, heeft geleid tot gemengde reacties onder het publiek. Pahladsingh stelt dat een metroverbinding de geplande snelweg A4-Zuid overbodig kan maken en een duurzame oplossing biedt voor de toekomst van de regio.

Uit een recente poll blijkt dat 46% van de stemmers liever ziet dat er wordt geïnvesteerd in betere busverbindingen in plaats van een metro. Dit werd gesteund door 807 mensen. Aan de andere kant vindt 34% van de stemmers (591 mensen) het een goed idee, omdat het de bereikbaarheid verbetert en als een duurzame oplossing wordt gezien.

Een kleiner deel van de stemmers, 13% (223 mensen), blijft vasthouden aan de auto als beste vervoersmiddel en vindt een metroverbinding overbodig. Ten slotte geeft 8% van de stemmers (142 mensen) aan neutraal te zijn en eerst meer informatie te willen over de kosten en de impact van het voorstel.

In totaal namen 1.763 mensen deel aan de poll, wat aantoont dat er verdeeldheid is over de beste manier om de mobiliteitsproblemen in de regio aan te pakken.

De partij VoorWaards stelt voor om een metroverbinding aan te leggen tussen de Hoeksche Waard en Rotterdam, Wat vind jij hiervan?

  • Slecht idee. Liever investeren in betere busverbindingen. (46%, 807 Stemmen)
  • Goed idee! Dit verbetert de bereikbaarheid en is duurzaam. (34%, 591 Stemmen)
  • Geen metro nodig. De auto is nog altijd de beste optie. (13%, 223 Stemmen)
  • Neutraal. Eerst meer informatie nodig over de kosten en impact. (8%, 142 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1.763

Laden ... Laden ...

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren