Zaterdag 16 november: Concert ‘Orbital’ en slagwerkworkshop door Havelok

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Zaterdag 16 november kunt u in sportzaal De Bongerd genieten van het bijzondere concert ‘Orbital’ door het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Niels Verbeek en Arie Stolk in samenwerking met het professionele slagwerkensemble Havelok. Er staan diverse mooie, bekende en soms wat minder bekende composities op het programma rond het thema van het heelal, de aarde en verre bestemmingen. Klapper op de vuurpijl is toch wel ‘Orbital’ van John Psathas, een spectaculair concertwerk voor orkest, 4 percussionisten, audio track en live elektronische effecten.

Havelok is een professioneel slagwerkensemble dat bestaat uit Rens Rutten, Antonio Gutiérrez Rubio, Hugo Pereira en onze eigen dirigent Niels Verbeek. Met eigentijdse muziek als uitgangspunt willen ze een breder publiek aanspreken. Ze zijn verrassend, toegankelijk, virtuoos en de stukken die ze spelen zijn vaak beïnvloed door wereldmuziek, minimalisme, groovy ritmes en elektronica. Tijdens het concert zullen deze invloeden zeker terug te horen zijn. Dit concert is tevens het afscheidsconcert van Niels. Hij heeft een mooie functie aangeboden gekregen bij het National Symphony Orchestra in Dublin, Ierland. Tijdens dit concert wordt de baton gehanteerd door zowel Niels als Arie Stolk.

Slagwerkworkshop

Diezelfde zaterdag organiseren wij ’s middags van 15.00 – 17.00 uur in samenwerking met Havelok ook een uitdagende workshop voor slagwerkers van alle leeftijden en niveaus. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met de instrumenten als de djembé en de dundun. Er worden basistechnieken geleerd om verschillende klanken uit de trommel te halen, zoals bass, open tone en slap. Daarnaast is er ruimte voor improvisatie en techniek. De aangeleerde nieuwe slagwerkvaardigheden worden ingezet bij het repeteren van het stuk ‘African Symphony’. Iedere slagwerker kan zich aanmelden voor de workshop. Noten kunnen lezen is wel handig, maar niet vereist.

Aanmelden workshop

De slagwerkworkshop vindt plaats in het NLS-gebouw in Klaaswaal. ’s Avonds vindt in de sportzaal het concert ‘Orbital’ plaats van het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest met Havelok. Het ingestudeerde stuk ‘African Symphony’ wordt samen met het orkest door de deelnemers van de slagwerkworkshop ten gehore gebracht. De kosten zijn €30 per persoon, inclusief toegang tot het concert, koffie en thee tijdens de workshop en broodjes en soep voor het concert. De workshop heeft plaats voor 20 deelnemers en het is wie het eerst komt, het eerst maalt. Inschrijven kan door dit formulier in te vullen. Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail te sturen aan [email protected].

Kaartverkoop concert Orbital

Het concert vindt plaats in sportzaal De Bongerd. De ingang is via het NLS-gebouw aan de Jaap Kosterstraat 4. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten (inclusief 1 consumptie) kunt u vooraf voor € 15,- bestellen via e-mail [email protected]. Of koop een kaartje aan de zaal. 

Mis het niet! Graag tot ziens op 16 november.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren