Zinkwegse Boys zet overwingen voort in 3e klasse en wint ruim van Den Bommel

Na de overtuigende 3-0 overwinning van vorige week tegen Tholense Boys, trad Zinkwegse Boys vandaag aan tegen VV Den Bommel. Zinkweg, de nummer drie in de competitie met 9 punten, ging de strijd aan met Den Bommel, dat met 7 punten de vijfde plek bezette.

Zinkwegse Boys begon sterk en zette de thuisploeg vanaf de aftrap onder druk. In de eerste 10 minuten kreeg Zinkweg al meerdere grote kansen. In de 12e minuut kwam de beloning: na balverlies van een middenvelder van Den Bommel, profiteerde Zinkweg snel. Michael Vermaas schoot de bal beheerst binnen en zette zijn ploeg op een vroege 0-1 voorsprong.

In de 23e minuut werd het 0-2. Ditmaal schoot Vermaas zelf op doel, maar de keeper van Den Bommel wist het schot niet te keren. Kevin Brasser was er echter snel bij en werkte de rebound binnen om de marge te verdubbelen. Ondanks dat Den Bommel daarna wat beter in de wedstrijd kwam en loerde op de counter, werden kansen aan beide zijden niet benut.

Zinkweg hield het initiatief en maakte in de 53e minuut de 0-3. Een voorzet van Nick van Dijk werd opnieuw door Michael Vermaas keurig afgerond, waarmee hij zijn tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde. Niet veel later, in de 70e minuut, was het opnieuw Kevin Brasser die voor Zinkweg scoorde, waarmee de 0-4 een feit werd.

Ondanks dat Den Bommel in de tweede helft af en toe gevaarlijk werd, kon de thuisploeg geen vuist maken. Beide teams kregen nog kansen, maar het was Zinkweg dat in de 88e minuut opnieuw toesloeg. Marnix de Koning maakte de 0-5 en bezegelde zo de overtuigende overwinning.

Met deze overwinning blijft Zinkwegse Boys stevig op de derde plaats staan. Volgende week is het team vrij, maar op 2 november staat er een thuiswedstrijd tegen Steenbergen op het programma.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.