Binnenmaas wint tegen v.v. Verburch

5 Min Read

Voor het eerst in de historie speelde de voetbalclub uit Maasdam  een wedstrijd in Poeldijk met v.v. Verburch als tegenstander.

Na 5 minuten spelen het eerste gevaar van de thuisploeg met een scherp aangesneden voorzet die net bij de tweede paal wordt gemist door de spits. FC Binnenmaas, dat duidelijk moet wennen aan het trage stroperige kunstgras krijgt na 11 minuten de eerste grote kans, een steekbal van de vandaag heel sterk spelende Maurice de Boer op Rik Schouten wordt jammerlijk genoeg op de paal geschoten. Niet veel later opnieuw Rik die vanuit een moeilijke hoek de niet al te grote maar wel sterk spelende keeper Zuiderwijk net niet weet te verschalken. Dan nemen de handige aanvallers van Verburch weer nadrukkelijk de touwtjes in handen en dat leidt in de 28e minuut tot een snelle combinatie door het centrum van FC Binnenmaas en de 1-0 staat op het scorebord.  Niet veel later een open kans voor Verburch maar de vandaag wederom ijzersterke Thijs Botterhuis tikt de zekere 2-0 uit zijn doel. Tussen minuut 35 en de rust is het steeds “net niet” voor FC Binnenmaas met als enige wapenfeit nog een lob van Daan Leggedoor maar de keeper tikt corner.

In de rust komt Robin Verhoeven voor de vandaag onwennige en al met geel belaste Divano Hoks. De vandaag weer met vele naar Poeldijk afgereisde supporters vroegen zich na afloop af wat er in de kleedkamer heeft afgespeeld? Was het in de eerste helft maar een gezapig en tam FC Binnenmaas, in deel twee was de rode peper volledig in …. (Vul zelf maar in). In de 50e minuut het eerste wapenfeit van de bezoekers met een mooie volley van Stijn Remmers net over de lat. Kort daarna komt Dylan Doek binnen de lijnen voor geblesseerd geraakte Daan Leggedoor. Eén minuut later een uitstekende voorzet van Robin Verhoeven wordt door Dylan verlengd naar de vandaag weer ouderwets sterk spelende Kris van Efferen en de 1-1 staat op het bord. Verburch kan FC Binnenmaas niet meer bijbenen en het is wachten op de voorsprong voor de bezoekers. De laatste waarschuwing komt in de 60e minuut bij een corner waar Martijn Terlouw een vrije bal recht op keeper kopt. Dan volgt alsnog de 1-2; Kris van Efferen weet met zijn hoofd wel raad met een scherp indraaiende voorzet van Jannick v.d. Laan tegen de touwen te koppen. In de 70e minuut een mooie actie op links van Finn van der Bom, een voorzet uit het boekje en aansluitend een ferme kopbal van Rik Schouten en de 1-3 is een feit. In de 75e minuut komt Sander de Heus in het veld voor Kris van Efferen zodat hij niet al te vermoeid op zijn eigen feestje kan aankomen (overigens bij het lezen van dit stuk is dit al weer zo goed als afgelopen). Dan treedt in de laatste 10 minuten toch weer de nonchalance in het spel bij Binnenmaas. Eerst redt keeper Thijs een mogelijke tegentreffer en daarna maakt aanvoerder Maurice de Boer zijn enige foutje in de wedstrijd door een penalty te veroorzaken en Verburch komt vanaf de stip op 2-3. Druk coachend langs de lijn ontvangt trainer Sander Fakkel nog zijn eerste beleg voor de zondagochtend, een lekker plakkie kaas van de scheids. Na een toch wel zenuwslopend slotoffensief, waarin keeper Thijs Botterhuis en de verdedigers alle zeilen moeten bijzetten, countert Binnenmaas in de 94 minuut en wordt Dylan Doek in de 16 meter onderuit gehaald. Maurice de Boer voltrekt het vonnis, 2-4 en de scheids houdt het direct voor gezien.

De voorzitter en de hoofdsponsor laden de 3 punten in de kofferbak en rijden tevreden terug naar de kantine in Maasdam. 12 punten uit de eerste 5 wedstrijden is voor de promovendus een droomstart, over twee weken ontvangt FC Binnenmaas het vorig jaar uit de 1e klasse gedegradeerde v.v. Brielle, wederom een mooie uitdaging, de aanvang op de Lange Weide is zoals altijd 14.30 uur.