Heinenoord verliest van Nieuwenhoorn

8 Min Read

De Noord begon ten opzichte van vorige week met één wijziging. Austen Zwaal werd vervangen door de van blessure teruggekeerde aanvoerder Toine van den Berg.

Een gelijkopgaande eerste helft
De eerste 10 minuten verliepen aftastend van beide ploegen, waardoor er nog niet veel gebeurde. Daarna ontwikkelde de wedstrijd zich tot een soort handbalduel, waarbij de Noord met verzorgd voetbal en opkomende backs voor gevaar zorgde, terwijl Nieuwenhoorn telkens gevaarlijk werd vanuit de omschakeling. Het was aan de keepers De Waard en Van de Wijngaart te danken dat het duel niet eindigde in een 4-4. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg Nieuwenhoorn kwam in de 11e minuut, toen Julien Gret de bal over kopte. Vlak daarna brak Sanzio Dieterich door, maar hij kon de bal niet voldoende vaart meegeven om de opkomende Andrew van Tiggelen te bereiken.

In de 16e minuut was er een reuzekans voor de thuisclub. Op het middenveld waren de Worstebakkers twee keer te laat in het duel, waardoor Gret ontsnapte. Hij gaf een strakke bal voor die onverwachts door de benen ging van de altijd betrouwbare Davy Kaptein. Hierdoor konden Melvin Winterberg en Christiaan Dabaghian alleen op doelman Stephen De Waard af. Melvin tikte de bal netjes naar Christiaan, die voor een leeg doel de bal keihard op de buitenkant van de paal schoot. Daar kwam de Noord goed weg.

Tien minuten later was er een grote kans voor de Noord. Marlon Slabbekoorn draaide zich prima vrij en stuurde met buitenkant rechts Ramy Salem weg. Eén op één met de keeper, maar vanuit een moeilijke hoek kwam doelman Mike van de Wijngaart als winnaar uit de strijd en keerde de bal met zijn voet.

Omstreden doelpunt voor Nieuwenhoorn
Dan in de 33e minuut een mooie actie van Dabaghian, die de bal panklaar neerlegt voor Gret. Vanaf 18 meter plaatst Gret de bal in de hoek, maar met een fraaie redding houdt Stephen zijn doel schoon. Een minuut later had de Noord bijna de 0-1 te pakken. Een mooi opgezette aanval kwam bij Joshua Becht, die Sanzio wist te bereiken met een vroege voorzet. Sanzio kreeg zijn voet net niet goed genoeg tegen de bal, maar daardoor viel de bal panklaar voor Marlon Slabbekoorn. Bijna heel sportpark Nieuwenhoorn telde het doelpunt al, maar doelman Van de Wijngaart dacht daar anders over en keerde de bal met een katachtige redding tot ieders verbazing. Mede door deze redding groeide van de Wijngaart later uit tot man of the match.

Vlak daarna volgden nog twee mogelijkheden voor de Noord, waarbij doelman Van de Wijngaart de bal wist te onderscheppen. Dan kwam het enige doelpunt en het meest besproken moment van de wedstrijd. Frank de Regt draaide zich makkelijk vrij en werd in een één-twee gelanceerd door Winterberg. Sandin Avdic kwam net iets eerder bij de bal dan De Regt, maar deze wist de bal direct te blokken, waardoor de bal over Stephen heen ging. Een paar meter voordat de bal de doellijn passeerde, floot de scheidsrechter voor een corner en wees naar de cornervlag, maar in datzelfde moment plofte de bal echter in het doel van de Noord. Reglementair was de wedstrijd net voordat Nieuwenhoorn scoorde stopgezet door de scheidsrechter, en had er volgens de regels een scheidsrechtersbal moeten volgen. De scheidsrechter boog zijn fout om door Nieuwenhoorn een doelpunt toe te kennen. Het bestuur van de Noord gaat zich nog buigen over dit moment en overweegt om protest aan te tekenen bij de KNVB met videobeelden.

Sterke slotfase voor rust zonder beloning
De Noord verschuilde zich niet achter het vreemde moment en creëerde in een paar minuten drie kansen. Eerst werd Sanzio door Toine weggestuurd, maar hij kreeg de bal niet langs de uitkomende Van de Wijngaart. Direct daarna volgde een goede voorzet van Joshua, maar Andrew kwam een teentje tekort. Vlak daarna kreeg van Tiggelen een dot van een kans. Bediend door Ramy Salem kopte hij van een meter of 4 recht in de handen van doelman van de Wijngaart. Zo eindigde de eerste helft in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Spannende tweede helft
Het eerste kwartier na rust toonde Heinenoord een slap spel, waarin Nieuwenhoorn de wedstrijd op slot had kunnen gooien. Maar door goed keeperswerk van Stephen hield hij Dabaghian en Penate van scoren. Penate kreeg nog een grote kans toen Dabaghian Stephen omspeelde en de bal panklaar op het hoofd van Jesus Penate legde. Deze kopte de bal echter voor een leeg doel over.

Hierdoor werd de Noord wakker en ging het weer verder waar het gebleven was. Tot vier keer toe ontsnapten de aanvallers van de Noord langs de backs van Nieuwenhoorn. Twee keer zat van de Wijngaart er goed tussen bij een voorzet en had hij een antwoord op een schot van Joshua. Bij de laatste poging van de vier gaf Joshua de bal hard en laag voor het intikken, maar ging de bal miraculeus langs Sanzio en Ramy.

Ondertussen was er een lange blessurebehandeling voor Joey Kleijn, die in een duel met Toine een gescheurde wenkbrauw opliep. De Noord bleef drukken, maar ook Nieuwenhoorn bleef gevaarlijk in de omschakeling. In de 93e minuut kreeg Heinenoord de kans op de verdiende gelijkmaker toen doelman Mike van de Wijngaart de bal niet onder controle kreeg, hands maakte en Marlon hem de bal wist te ontfutselen, hij omspeelde de doelman en een verdediger. Daar waar Marlon de bal wellicht hard had moeten schieten alsof er een doelman stond, koos hij voor een schuiver, niet wetende dat er ondertussen twee verdedigers op de doellijn stonden. Een van de twee was verdediger Mike van de Ruit, die de bal met een sliding uit het net wist te houden. De scheidsrechter was het opnieuw even kwijt wat te doen met de handsbal van de doelman en floot maar af voor de wedstrijd, daar waar naast het tijdrekken van Nieuwenhoorn en de lange blessurebehandeling van minstens 7 minuten, er op zijn minst nog 4 minuten door gevoetbald had moeten worden. Alsof de gifbeker nog niet leeg genoeg was voor de strijdbare en goed voetballende ploeg van Ivan Divkovic. Want ja, goed spelen en de punten niet pakken door allerlei oorzaken, daar koop je niets voor. Heinenoord had op basis van het spel tien punten moeten hebben, maar in plaats daarvan staan ze tiende en veel te laag in de 1e klasse C.

Vooruitblik: Bekerwedstrijd en thuisduel tegen Jodan Boys
Aankomende zaterdag speelt de Noord in Rotterdam tegen BZC/Zuiderpark voor de 1e knock-out ronde in de KNVB beker. De week erna volgt een thuiswedstrijd op 2 november tegen titelkandidaat Jodan Boys.