NSVV blijft ook tegen Spartaan ’20 ongeslagen

Foto gemaakt door: Karin Hartgers

Afgelopen zaterdag speelde NSVV uit tegen de koploper uit onze afdeling. Dit zonder de geschorste Jeroen Voshart en de geblesseerde Boyd van Andel. Finn Langerak en Sander Backx waren, wegens privé verplichtingen, ook niet van de partij. Michael Ouwens, herstelt van een blessure begon op de bank.Met dit gegeven zou het wel eens een lastige middag kunnen worden aan de Oldengaarde. Dat was althans de verwachting van de meegereisde supporters.

Beide ploegen waren vanaf de aftrap goed aan elkaar gewaagd, maar wisten nog geen kansen te creëren. Pas in de 13e minuut was er sprake van een mogelijkheid toen het uitverdedigen van de keeper van Spartaan ’20 door Davy Snijders werd geblokt. Het vervolg van Jasper Huisman leverde echter niets op. Niet veel later miste een aanvaller van Spartaan ’20 de mogelijkheid de score te openen door een vrije kopkans over het doel te werken.

De grootste kans op een doelpunt kwam halverwege de eerste helft van de voet van Peter Jan Cazander. Met een geweldige volley nam hij een voorzet vanaf rechts in één keer uit de lucht. De keeper voorkwam met een even geweldige reflex de 0-1.Voor rust moest ook Jarmo Hartgers een keer handelend optreden op een laag afstandsschot. Met 0-0 gingen beide ploegen rusten.Lars van der Heiden bleef na de thee geblesseerd in de kleedkamer achter. Michael Ouwens viel voor hem in.

Het spelbeeld in de 2e helft was niet veel anders dan voor rust. Ook nu hielden de ploegen elkaar keurig in evenwicht, zonder daarbij veel te creëren. Pas na een half uur spelen was er sprake van een echte kans. Een kopbal van Cerezo Drenthe belande echter op de lat. Kort had Spartaan ‘20 weer de mogelijkheid de score te openen. Een schot vanuit een cornerbal verdween net naast het doel van NSVV.

In de slotfase leek het erop dat beide ploegen, in deze zeer onderhoudende wedstrijd, genoegen moesten nemen met een doelpuntloos gelijk spel. Het venijn zat echter in de staart. Een door de scheidsrechter beoordeelde overtreding bij de zijlijn, ter hoogte van het strafschopgebied, leverde in de 81e minuut een vrije trap op voor NSVV. Jasper Huisman krulde de bal perfect op het hoofd van kopspecialist Michael Ouwens, die de keeper van Spartaan ’20 kansloos liet. Omdat de grensrechter meende dat er sprake was van buitenspel was er nog sprake van enig tumult. De scheidsrechter raadpleegde hem nog wel, maar keurde de goal toch goed.

In de hectische slotfase die volgde bleef NSVV goed overeind. Een gelijkspel was wellicht de beste weergave van de krachtsverhoudingen geweest. NSVV trok door de late goal toch aan het langste eind en kon daarmee terugkijken op een geweldige teamprestatie. Door de overwinning gaat NSVV, samen met Nieuw Lekkerland en Nieuwenhoorn aan de leiding.

Volgende week speelt NSVV thuis voor de beker tegen Berkel, aanvang 14.30 uur. De week daarna staat de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse op het programma.