SHO onderuit bij BVCB

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
SHO is er zaterdag in Bergschenhoek niet in geslaagd om voor de derde keer op rij een overwinning te boeken. BVCB had aan één doelpunt genoeg om de punten in eigen huis te houden.
Trainer Ed Kruijthof kon (en kan) nog steeds niet beschikken over aanvoerder Robin Winkels en ook Rashid Browne, de laatste weken steeds basisspeler, bleef aan de kant zodat Dedier Bos er vanaf de aftrap bij was.

Aan de vijf keer dat SHO te gast was op het Sporthoekpad bewaarden de wit/zwarten goede herinneringen met twee zeges (1-4 en 0-1 en drie delingen (1-1,1-1 en 2-2), al gaven de Beijerlanders bijna een jaar geleden een 2-0 voorsprong in de slotfase nog onnodig uit handen.
Al na tien minuten kwam BVCB op voorsprong toen doelman Steehouwer kansloos was op de van dichtbij van de door Aron van Schaik gehinderde Ferdi Sinar ingeschoten bal: 1-0.
SHO moest derhalve al snel op jacht naar de gelijkmaker maar de gastheren waren zeker niet van plan om daaraan mee te werken. Sterker nog vooral in de eerste helft was BVCB de bovenliggende partij en kwam SHO niet of nauwelijks in de buurt van doelman Van Ewijk, die weinig te doen kreeg. Dat gold niet voor Niels Steehouwer die met een aantal knappe reddingen zijn ploegmaats op de been hield. Na ruim een half uur de eerste kans voor SHO toen Jesper Troost op de benedenhoek mikte en Van Ewijk redding bracht.

 

 

Na de thee werden aan SHO kant ook de mouwen meer en meer opgestroopt en werd de strijd aanmerkelijk pittiger zonder dat het uit de hand dreigde te lopen. Na nog een paar noodzakelijke ingrepen van Steehouwer kreeg SHO meer grip op de wedstrijd en vooral het laatste kwartier was het wachten op de gelijkmaker. BVCB werd gul met het weggeven van hoekschoppen maar die konden vrijwel allemaal probleemloos worden geneutraliseerd. Tim de Pender was nog dichtbij succes, maar strandde op de sluitpost. In de slotminuut leek een schot van Kevin Angel er nog fraai in te aan maar Van Ewijk redde stijlvol twee punten voor zijn team en daarmee moest SHO voor het eerst met lege handen Bergschenhoek verlaten.
Na vijf wedstrijden heeft SHO nu zeven punten na twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen. Doelcijfers 6-9. Vorig seizoen – na evenveel wedstrijden – stond de teller op slechts drie punten na driemaal 2-2 en twee nederlagen. Doelcijfers 7-9.
 
Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Aron van Schaik, Ferdinand Römelingh; Jesper Troost, Joost van Eck, Kevin Angel; Tim de Pender, Dedier Bos, Jesse Vermaat.
Wissels:
58’ Dedier Bos voor Rashid Browne
58’ Yur Snoek voor Danny Kerpel
Doelpunt:
11’ 1-0 Ferdi Sinar
Kaarten:
Scheidsrechter Luuk van Zuijlen uit Wijchen had geel voor Bryan Richardson, Michael de Rooy en Ferdi Sinar allen van BVCB.
 
Voor de komende thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland op zaterdag 2 november speelt SHO nog drie wedstrijden.
Dinsdag 22 oktober de oefenwedstrijd SHO – VVGZ, aanvang 20.00 uur.
 
Zaterdag 26 oktober districtsbekerwedstrijd SHO – ESTO. Aanvang 15.00 uur.
ESTO komt uit Bodegraven en speelt in de derde klasse. Samen met Meerburg zijn zij lijstaanvoerder. Meerburg was vorig seizoen tegenstander van SHO 2 in het bekertoernooi.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren