SSS binnen 12 minuten op rozen

4 Min Read
Foto schot goal Frank

SSS en WHS stonden vandaag in Klaaswaal tegenover elkaar met beide één missie. De drie punten moeten worden gehaald om mee te kunnen doen in het linker rijtje van de rangschikking. SSS lijkt steeds meer en meer zijn draai te hebben gevonden. Na een stroeve start lijkt de ploeg van Paul Bestebreur op gang te komen. Dat zou vanmiddag een bevestiging moeten krijgen.

Die bevestiging liet niet lang op zich wachten. SSS startte al combinerend de wedstrijd en speelde de bal in hoog tempo van links naar rechts. In de 3e minuut van de wedstrijd kwam SSS al op een 1-0 voorsprong doordat Frank van der Linden de bal uit de lucht in één keer op de slof nam en keeper De Witte van WHS kansloos liet. Het Klaaswaalse publiek werd prettige verrast door het mooie combinatiespel van de roodhemden waarmee zij keer op keer door de verdediging heen wisten te komen. Uit één van die combinaties scoorde Edison Warner in de 5e minuut van de wedstrijd de 2-0. Na deze goals rook SSS dat er nog meer in zat en bleef het in hoog tempo de ploeg van coach Nieuwland stevig onder druk zetten. WHS gaf op alle plekken van het veld teveel ruimte weg waardoor SSS zich in een speeltuin waande. De 3e goal kon dan ook niet lang uitblijven. In de 12e minuut was het wederom Frank van der Linden die scoorde en SSS op een comfortabele 3-0 zette. WHS kon niet onder druk vandaan komen. SSS probeerde de score voor rust nog uit te breiden maar de kansen die het kreeg werden niet benut.

In de tweede helft kwam WHS wat feller uit de kleedkamer en kwam het wat vaker voor de goal van keeper Ti-Jey Bins. In de 50e minuut moest hij dan ook handelend optreden toen WHS één op één met hem kwam te staan. Met zijn voet redde Bins voor SSS. In de 58e minuut kreeg SSS een makkelijk gegeven strafschop na licht duwen in de rug van Antonie Robalo Monteiro. Deze buitenkansjes zijn voor Dennis den Haan. Zijn nonchalant gestifte strafschop belandde echter op de lat. Tien minuten later doemde WHS weer op voor de goal van SSS, maar ook die kans kwam niet verder dan de lat. In de 86e minuut maakte Frank van der Linden zijn 3e goal van deze middag door een voorzet uit een mooie aanval al glijdend binnen te tikken. Het slotakkoord had voor Monteiro kunnen zijn, maar hij schoot zijn kans voorlangs. Zo bleef het in Klaaswaal 4-0 en boekt SSS een prima overwinning, waarbij de score veel hoger had kunnen zijn. SSS klimt hiermee naar de 6e plaats met 7 punten uit 5 wedstrijden. Na komende zaterdag een vrije speeldag te hebben gaat SSS over 2 weken naar Oude-Tonge waar DBGC wacht.