Zwaar gehavend ZBVH onderuit bij Rozenburg.

4 Min Read
Foto Paul van Leenen.

Afgelopen zaterdag is een combinatie van ZBVH 1  en  2  alsnog (onnodig) hard met 5-0 onderuit gegaan tegen voormalig hoofdklasser vv Rozenburg.  De Herculianen misten deze middag maar liefst 12   spelers die in aanmerking komen voor een basisplaats, en dat uitgerekend tegen een voetbalgrootmacht met meer dan 700 leden die speelt op een schitterend complex inclusief tribune .

Het leek wel of de Zuid-Beijerlanders in de beginfase nog teveel onder indruk waren van de reputatie van de tegenstander want  na amper  10 minuten stond het al geheel onnodig 2-0 voor de thuisploeg.   Bij twee identiek genomen  vrije trappen was de luchtmacht van ZBVH nog niet helemaal scherp ingesteld waardoor er toch gescoord kon worden. De 1-0  ontstond nadat een Rozenburgse speler geheel vrijgelaten werd en  bij de 2e paal in kon koppen . Kort daarna had ZBVH de gelijkmaker moeten maken  echter spits Bob Donkersloot schoot te gehaast over toen hij plotseling voor de keeper verscheen.

Enkele  minuten daarna viel de twee goal in het voordeel van Rozenburg als gevolg van hevig  geschutter achterin bij ZBVH , de bal werd niet goed weggewerkt en het cadeautje werd dankbaar aangenomen en verzilvert door de Rozenburgers door de bal simpel langs doelman Yarno Teuling te schuiven.  Na goed 20 minuten keerde het tij  zich en kon ZBVH beter onder de druk uitspelen van de tegenstander , maar steeds weer werd zichtbaar dat er  stootkracht ontbrak voorin om de Rozenburgse defensie echt in verlegenheid te brengen.   Ondanks de vroege voorsprong was de thuisploeg , met alle respect , allerminst indrukwekkend in hun spel. En ZBVH  wilde wel maar kon gewoon niet beter , als gevolg van een karrevracht aan afwezigen ontbrak simpelweg het niveau om de tegenstander pijn te kunnen doen.

Na de rust kwam Sido Milot en Sander van Pelt erin bij ZBVH en leek er aanvankelijk een heel ander spelbeeld te ontstaan. ZBVH trad meer en meer uit haar schulp en  kwam steeds vaker van de eigen helft af. De centrale verdedigers  Dave Hensbergen en Twan Breure konden hun crosspasses naar hartenlust kwijt op de goed ingevallen razendsnelle Sido Milot. Ook etaleerde Dave Hensbergen  zijn gave traptechniek toen hij tot tweemaal toe een vrije trap met zijn sterke linker prachtig indraaide in het strafschopgebied van de tegenstander . Echter wederom ontbrak het aan stootkracht voor de Zuid-Beijerlanders om hiervan te profiteren.Twintig minuten voor tijd ging de wedstrijd definitief op slot toen een aanvaller van Rozenburg de 3-0 kon aantekenen na zijn prachtige solo  langs drie ZBVH verdedigers en tenslotte keeper Yarno Teuling. Het laatste kwartier bleek de pijp leeg bij ZBVH, enkele moegestreden spelers werden gewisseld waardoor de organisatie even zoek was , zodoende konden de conditioneel sterkere Rozenburgers nog uitlopen naar een uiteindelijk geflatteerde 5-0 uitslag.